Boris Kovačev/CROPIX
U POTRAZI ZA TRENEROM

Čelnici Cedevite otišli u Beograd po Božu Maljkovića, Aco Petrović druga opcija

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 28. lipanj 2012. 17:31

Čelnici Cedevite otputovali su u Beograd kako bi u osobnom razgovoru postigli dogovor s Božom Maljkovićem (60).

Novi hrvatski euroligaš čvrsto je odlučio do kraja tjedna imenovati novog trenera i pregovori u glavnom gradu Srbije trebali bi riješiti posljednje dvojbe koje su se javile kod obje strane.

Maljković i bivši Cedevitin trener Aco Petrović posljednji su kandidati, a vaga, zasad, preteže na stranu aktualnog izbornika Slovenije. Šjor Božo u našim je krajevima najpoznatiji kao jedan od tvoraca Jugoplastike s kojom je dvaput pokorio Europu (1989. i 1990.), a europski je prvak bio i s Limogesom (1993.) te Panathinaikosom (1996.).

Otkaz u Krasnodaru

Posljednje trofeje uzeo je radeći u Španjolskoj: 2005. godine bio je prvak s Real Madridom, a 2001. osvojio je danas nepostojeći Kup Radivoja Koraća s Unicajom. U klubu iz Malage tada je igrao današnji Cibonin trener Veljko Mršić (41), pa bismo Maljkovićevim dolaskom u Cedevitu dobili zanimljiv sudar i na klupama. U netom završenoj sezoni Maljković je s Lokomotiv-Kubanjom iz Krasnodara bio treći u prvenstvu i četvrti u VTB ligi, ali mu ruski klub nije produljio ugovor.

Slovenija nije prepreka

Ovoljetne Maljkovićeve obaveze s reprezentacijom ne bi smjele biti velika prepreka, kao u slučaju drugog kandidata za trenersku klupu Cedevite, Ace Petrovića. Slovenija se kao domaćin izravno kvalificirala na Eurobasket 2013. i ovoljetne pripreme završavaju već 9. kolovoza, prije uobičajenog starta klupskih priprema (oko 15. kolovoza)

Linker
24. rujan 2024 03:20