foto: CROPIX
LJUTI RIVALI

Cedeviti u Dom sportova stiže Partizan: 'Ne smijemo ih podcijeniti, nemamo pravo'

Walker je popravio obranu i sve je bliži produžetku ugovora, otkrio je trener
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 29. studeni 2015. 10:48

Zagrijavanje za Efes. I to je jedan od načina na koji se može dočekati utakmica ABA lige između Cedevite i Partizana (19 sati, Dom sportova). No, trebao bi vrijediti samo za navijače hrvatskog prvaka.

Igrači i struka tvrde da će biti puno teže nego što sugeriraju brojke. Cedevita je u sedam euroligaških kola ostvarila jednaki broj pobjeda kao i Partizan u 11 utakmica višestruko slabijeg regionalnog natjecanja.

- Klub je ovoga ljeta krenuo od nule. Igrače su dovodili u hodu i puno su bolji nego na startu prvenstva. Nema lakih utakmica protiv klubova s bogatom tradicijom - upozorava Nemanja Gordić koji je prije tri godine s Partizanom igrao protiv Cedevite.

Henry je ljubitelj trica

Veljko Mršić je uvjeren da igrači neće podcijeniti šesterostrukog prvaka.

- Nemamo pravo na takvo ponašanje. Nedavno su pobijedili Budućnost, u Zadru izgubili ‘na jednu loptu’ i ne zaslužuju opušteni pristup.

“Vječni” Dušan Vujošević više nije dio košarkaškog kluba. Trener je Petar Božić, a posljednja pojačanja playmaker Jamar Wilson i krilni centar Kevin Jones.

- Wilson je odigrao nekoliko fenomenalnih utakmica za Finsku na EP-u. Jonesa sam dobro upoznao dok sam se usavršavao na West Virginiji, a u ljeto 2014. godine smo razmišljali da ga dovedemo.

Izbor je pao na Marija Delaša i hrvatsku Cedevitu, ali to je neka druga priča. Nedjelja nudi priliku i za veću minutažu Henryju Walkeru kojem se bliži kraj jednomjesečnog probnog roka.

- Sve je bliži tome da mu se aktivira ugovor do kraja sezone. U Limogesu se podredio obrani i to je put kojem treba ići, ali fizički još nije na potrebnoj razini. Uoči Metalca sam mu rekao: ‘Gledaj, neću dozvoliti da mi nominalno najbolja ‘četvorka’ sjedi na klupi, a u trenutnom fizičkom stanju ne možeš igrati. Ako uspiješ tijelo dovesti na profesionalnu razinu i nastaviš dobro trenirati, onda neće biti nikakvih problema’.

Prethodni tjedni su pokazali da se Walker samo u obrani ponaša kao ‘četvorka’, u napadu je vanjski igrač koji najviše voli trice. Nakon što je u Limogesu zabio prvu, u sljedeća dva napada je opalio (i promašio) čim je primio loptu. Jednom i s osam metara...

Opasan zbog prodora

- Ne smeta mi jer je Walker vrhunski šuter, važno je i da u obrani radi posao. Kad spusti kilažu moći će igrati obje pozicije i to je ono što želim. Na ‘trojci’ će stvarati prednost leđima napadajući čuvare, a kao ‘četvorka’ će biti opasan i zbog izuzetnog šuta i zbog prodora. Malo ‘četvorki’ će ga moći čuvati.

Linker
21. rujan 2024 23:05