Tomislav Krišto / CROPIX
KOŠARKA PH

Cedevita uvjerljiva protiv Splita, Cibona slavila u Brodu, Šibenik lako pao u Trnskom

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. ožujak 2012. 23:06

Cedevita je otvorila Ligu za prvaka uvjerljivom pobjedom protiv Splita, momčadi koja nije na razini drugog kluba Regionalne lige ove sezone. Uvodnih osam minuta odredilo je tijek ove utakmice. U njima je Ivan Opačak ubacio tri trice, dva Chris Warren i Owens pridodali su deset poena i Cedevita je otišla na 24:6. Žutima je trebalo više od dvije minute za prvi koš, a kad se otvorilo, Josip Sobin počeo je trpati u serijama.

Žuti nisu dozvolili da domaćin ode preko 20, pa čak i 30 razlike, jer to je realna razlika u kvaliteti ove dvije momčadi, već su Nikola Vujčić i Ivan Mimica pomogli kapetanu Sobinu da dovuče goste na samo deset poena zaostatka (47:37).

Baš kad je izgledalo da će poluvrijeme završiti jednoznamenkastom razlikom, u posljednjoj sekundi sviranje sumnjiv prekršaj na Warrenu, a potom i prilično glupa tehnička pogreška Mimici, pa je negdašnji panamski reprezentativac strpao sva četiri bacanja za +14 na velikom odmoru.

U drugom dijelu je Split najbliže došao u 27. minuti, kad je Mimica tricom i dvicom postavio 70:58. Međutim, bilo je to sve jer su u narednim minutama na klupi zbog problema s osobnim pogreškama završili Subotić i Vujčić.

Iako ponekad zvuči besmisleno, nezaobilazno je i ovog puta spomenuti suce. Koji nisu pomagali ni Cedeviti ni Splitu, već jednostavno nemaju pojma...

Zadar je u otvaranju Lige za prvaka stigao do pobjede koja je ionako bila unaprijed upisana, međutim, prilično rezervirano uz podosta pogreška odigrali su prvi dio utakmice.

Uvjerljivim porazom Šibenčani su otvorili Ligu za prvaka na gostovanju kod aktualnog šampiona države Zagreba. 'Bankari' su najavljivali kako žele što duže ostati u rezultatskom priključku. No, dogodilo im se upravo suprotno. Već sredinom prve četvrtine 'mravi' su otišli preko plus deset.

Cibona je također u Brodu bez problema ugasila Svjetlost. Najbolji u redovima Zagrepčana bio je Andrija Žižićsa 18 poena.

Rezultati 1. kola Lige za prvaka:

Brod Svjetlost - Cibona 69-89

Zagreb - Jolly JBS 112-75

Zadar - Zabok 92-59

Cedevita - Split 101-79

Linker
22. rujan 2024 04:56