Damir Krajač / Cropix
STIŽE EFES

Cedevita u lovu na drugi krug! Mršić poručio: 'Šarića toplo pozdraviti i dobro ga čuvati'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 02. prosinac 2015. 09:11

Miris velike košarkaške utakmice ponovno se osjeti u zagrebačkom zraku. Cedevita protiv Efesa za društvo u euroligaškoj eliti i 14 utakmica protiv vrhunskih klubova od posljednjeg tjedna prosinca do prvog tjedna travnja. Toliko velike da će klub s Velesajma prvi put u povijesti domaću utakmicu dočekati u karanteni. U hotel u središtu Zagreba odlazi se u srijedu nakon treninga. Utakmica je u četvrtak u 19 sati u Draženovom domu.

- Imamo puno mladih igrača i samaca koji si još nisu spremni organizirati život uoči utakmice, paziti što će i kako jesti - objašnjava svoju odluku trener Veljko Mršić.

- Činjenica je da puno bolje igramo u gostima, kad je momčad na okupu. Željeli smo ih maknuti i od mogućih zivkanja za ulaznice. Uglavnom, željeli smo ih imati pod kontrolom uoči utakmice u kojoj nam pobjeda donosi prolazak u Top 16.

Poraz ne bi bio poguban, ali zasad se nitko ne želi baviti kalkulacijama.

- Možda nas i sreća pomazi s drugim rezultatima, ali ‘ajmo mi napraviti što je u našoj moći.

U glavama je, dakle, jedino kako pobijediti turskog diva, višestruko skuplji Efes.

- Individualni su bolji, ali kao momčad su slabiji od Baskonije i Olympiacosa. Ionako snažnu momčad nadogradili su kupovinom najboljeg igrača Lokomotiva ( Brown), Unicaje ( Granger), a tijekom prošle sezone i najboljeg iz Baskonije ( Heurtel). S vremenom će postati momčad koja melje, ali nadam se da će pričekati još nekoliko dana - nasmijao se Mršić.

Dobro raspoloženje zadržao je i kod priče o Dariju Šariću koji će prvi put otkako je u ljeto 2014. godine postao igrač Efesa zaigrati u Draženovu domu protiv hrvatskog kluba.

- Treba ga lijepo dočekati i još bolje čuvati. Dolazi doma i sigurno će se htjeti pokazati pred svojom publikom. Kompletan igrač, koji ako ima svoj dan može zabiti pet trica. Igra leđima, dominantan je u skoku, moćan u kontranapadu…

Na papiru bi bila dobra vijest da se Efesov playmaker Thomas Heurtel ne oporavi od ozljede na vrijeme. No, Olympiacos je u Zagreb doputovao bez Spanoulisa, Printezisa i Younga pa pobijedio.

- Heurtel vuče lakšu ozljedu gležnja. Imamo špijune pa znamo da je preksinoć pokušao trenirati.

Istanbul je presudno mjesto za Cedevitinu jesensku rapsodiju. Serijal pobjeda otvoren je protiv Efesa.

- Tada su oni bili prvi s dvije pobjede, a mi zadnji s dva poraza. Danas smo ispred njih na ljestvici i već to sugerira da će utakmica biti sasvim drugačija. Njima je to možda i ključna utakmica. Za pobjedu moramo biti besprijekorni u obrani i imati raspoložene napadače. Efes nije značajnije promijenio sustav igre. Inače, moj ideal je da igrači sami prepoznaju što se događa na terenu i da ih ne moram voditi kao da imam joystick. Kada dođu u stanje čitati košarku u svakom trenutku, moj će posao biti pjesma.

U ovom trenutku posao ga je doveo do druge trenerske utakmice protiv trofejnog Dušana Ivkovića. Mršić vodi 1-0.

- Prije 25 godina su se u Skopju zajednički pripremale A i B reprezentacija. Duda je vodio A vrstu, ja sam bio u B momčadi kod njegovog brata Slobodana. Da mi je netko tada rekao što će se danas događati ne bih mu vjerovao.

U Cedeviti ne žele da im se ponovi Olympiacos. Ni poraz, ali niti da dio gledatelja s ulaznicama ne uspije ući u dvoranu. Apeliraju da se u dvoranu dođe oko 18 sati, a u prstenu dvorane organiziran je bogati program za djecu i odrasle. Očekuje se obaranje klupskog rekorda u prodanim ulaznicama. Protiv Olympiacosa ih je otišlo više od 2500…

- Javilo nam se 40 osoba s kupljenim ulaznicama koji nisu uspjeli ući u dvoranu. Ovaj put ćemo imati poseban ulaz za vlasnike kupljenih i godišnjih ulaznica. Policija je najavila da ovaj put neće dozvoliti sjedenje na stepenicama i zadržavanje u prolazima dvorane - izvijestio je medijski direktor Igor Jagić.

Linker
22. rujan 2024 13:42