PH HRVATSKE

Cedevita svladala Split u polufinalu i izborila veliko finale protiv Cibone!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. svibanj 2012. 00:33

Košarkaši Splita nisu se uspjeli plasirati u finale prvenstva Hrvatske, u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala Cedevita je na svom parketu slavila bez većih poteškoća i izborila plasman u finale gdje je čeka Cibona, prenosi Slobodna dalmacija.

Obećavajuće su Splićani ušli u susret, mirisalo je na iznenađenje, ali balon splitskog optimizma vrlo brzo je izdušio čim je domaći trener Anzulović nakon konfuznog početka posložio svoju momčad uvođenjem u igru prvo Bagarića, a potom pogotovo Cara i Princa.

Poslije 6:14 za Split na otvaranju susreta izgledalo je kako će i treći susret u seriji biti neizvjestan no brzo su se trgli domaći, znatno podigli nivo agresivnosti u obrani, počeli selekcionirati šut, a sastav trenera Nikše Bavčevića kao da je u tim trenucima netko izgasio, nestalo je mirnoće i staloženosti koja je krasila momčad u prva dva susreta.

'Pukli' su Splićani, raspali se, a serijom 29:8 otišla je Cedevita na velikih 35:22, na poluvrijeme i s plus 16. Split je u tim trenucima djelovao izgubljeno, bezidejno u napadu i sedam minuta bez koša iz igre, a obrana je puštala na sve strane, i pod koševima (Bagarić i Bilan) i na vanjskim pozicijama (četiri trice Zagrepčana u drugoj četvrtini).

Koliko je Split imao problema u organizaciji igre najbolje govori podatak da su jučer 'crni' imali tek dva ubačaja iz igre u drugoj četvrtini, ukupno samo sedam u prvom poluvremenu. Prevelik je to bio zaostatak da bi blijedi Splićani mogli nešto napraviti u nastavku, a počeli su i plaćati danak brojnim ozljedama (Vujčić, Subotić...) i umoru zbog tanje klupe i treće utakmice u sedam dana. Najbliže što su uspjeli približiti bilo je minus 11, a kada je Vujčić osam sekundi prije kraja treće četvrtine morao na klupu zbog pete osobne pogreške priči je i definitivno bio kraj.

Tricom Baždarića šest minuta prije kraja domaći su otišli na plus 23. Sinoć neprepoznatljivi Split je svoju priliku za finale propustio u prvom susretu u Zagrebu kada je ispustio plus 14. Međutim ovaj poraz nikako neće pokvariti odličnu sezonu Splita koji je izborio povratak u ABA ligu bez plaćanja pozivnice.

Finalna serija do tri pobjede između Cibone i Cedevite startat će u subotu, a domaćin prvog susreta je Cibona.

Cedevita - Split 96:70 (17:17, 29:13, 20:22, 30:18)

Cedevita: Draper (11), Opačak (14), Petrović (2), Vukušić (2), Bagarić (8), Bilan (17), Princ (6), Owens (5), Warren (6), Car (15), Baždarić (10).

Split: Subotić (16), Matić, Katić (2), Vujčić (1), Babić (6), Markulin (2), Filipović, Najev, Dijan (12), Sobin (14), Grgurević (3), Mimica (14).

Linker
25. rujan 2024 05:15