PRAZNIK KOŠARKE

Cedevita sprema osvetu Ciboni u novom derbiju 'Želimo im uzvratiti za sve'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 25. siječanj 2014. 13:19

U subotu u 19 sati na meniju je novi praznik hrvatske klupske košarke. Cedevita protiv Cibone treći put ove sezone, prvi put u Domu sportova. Drugoplasnirani protiv četvrtog u ABA ligi. Derbi. Crveni protiv plavih navijača.

U Kupu Dražena Petrovića bilo je 21 razlike za Cedevitu, u ligi 15 za Cibonu. “Vukovi” su u međuvremenu promijenili trenera te izgubili Žižića, Janninga i Strawberryja, “vitamini” se pojačali Rayom i Selbyjem.

Manje ih je, ali su bolji

- Neće nam biti lako jer je Cibona pronašla kemiju i igra puno bolje nego kada je bila u kompletnom sastavu - kaže Cedevitin trener Jasmin Repeša.

- Najviše od svega želim atmosferu derbija, dobru košarku i da sve prođe korektno.

O tome samo rijetki pričaju, ali Uprave oba kluba žive za derbije, povremeno se ponašaju kao da su im te pobjede važnije od trofeja.

- Ne osjećam veću nervozu, niti sam ju primijetio na igračima - u uvodu će Cibonin trener Slaven Rimac.

- U posljednjoj utakmici je bilo dosta tenzija. Zubčić je dobio laktom u glavu, Šarić po zubima, mislim da su Kuridži i Sutonu pukli nosevi. Udarci i šavovi se događaju, ali je glavno da nema namjere.

Svježi trener Rimac vodit će prvu utakmicu protiv svog dugogodišnjeg trenera i svojevrsnog mentora Repeše. Čuju se redovito.

- Ovaj tjedan nismo, malo je nezgodno zbog utakmice, ali kao mladi trener konzulitram se i s njim i s Nevenom Spahijom oko nekih situacija.

Cedevita će proći dalje

Jedna od njih je i kako se ponašati kada kasne plaće i odlaze igrači. Stanje na računima “cibosa” ovaj tjedan se donekle popravilo.

- I dalje nije najbolje, ali postoje dogovori za sljedeći tjedan. Ne može se ozbiljno raditi, ako se stalno nešto odgađa.

Rimac je gledao nedavne Cedevitine poraze od Lietuvosa i Besiktasa. Vjeruje da će proći dalje, da će ju domaći gubici dodatno motivirati za večerašnju, ali...

- Nadam se i da će protiv nas oscilirati, padati s koncentracijom. Naša želja je ostaviti dobar dojam, ako je moguće pobijediti i privući još više navijača na sljedeću utakmicu protiv Partizana.

Uz udarce koje je naveo Rimac, posljednji derbi obilježila su i isključenja Jerela Blassingamea i Jusufa Nurkića. U takvoj situaciji bolje se snašla Cibona.

- Izgubili smo velikom razlikom i želimo im vratiti za sve, naravno na sportski način - nasmijao se najatraktvniji Cedevitin košarkaš, 19-godišnji Nurkić.

- Plan nam je da usrećimo navijače, a nitko sretniji od mene ako im uspijem uljepšati dan i ponekim atraktivnim potezom - kazao je Nurkić.

Linker
22. rujan 2024 06:42