Ronald Gorsic / CROPIX
PRVO POJAČANJE

Cedevita slaže momčad za Euroligu: Dogovoren Gordić, želja je Mario Delaš

Rođeni Mostarac igrački je odrastao u Budućnosti, a nakon godine i pol u Romi igrao je još za Azovmaš i Partizan. Ove je sezone u dresu Igokee bio na prosjeku od 16 koševa i pet asistencija u ABA ligi
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. svibanj 2014. 16:17

Dok Cibona muku muči tražeći rješenje za skidanje Fibine zabrane dovođenja košarkaša, Cedevita je počela slagati mozaik za novu sezonu. Klub s Velesajma dogovorio je trogodišnju suradnju s reprezentativcem Bosne i Hercegovine Nemanjom Gordićem (25 godina, 194 cm).

Radi se o vrlo dobrom razigravaču sa solidnim šutom koji, kada poželi, može odigrati kvalitetnu obranu, što je važna karakteristika kada se dolazi u momčad Jasmina Repeše. Varira od vrhunskih do prosječnih igara. Rođeni Mostarac igrački je odrastao u Budućnosti, a nakon godine i pol u Romi igrao je još za Azovmaš i Partizan. Ove je sezone u dresu Igokee bio na prosjeku od 16 koševa i pet asistencija u ABA ligi.

U Cedevitinoj euroligaškoj sezoni Nemanja Gordić bi trebao biti “back up” startnom playmakeru. Trenutačno je na toj poziciji Nolan Smith, ali je mala vjerojatnost da će “Cedevitin Kecman” ostati u klubu. Cedevita bi, dakle, uz šutera i centra (zanimljiv im je Mario Delaš), koji su u planu, mogla dovesti i novog playmakera.

Uoči reprize beogradske bajke u Draženovom domu (Cibona - Cedevita, subota, 20.30) zagrebački klubovi žele održati bodovnu izjednačenost.

Prvak će od 18.30 gostovati u Trnskom kod Zagreba koji ga je izbacio u polufinalu Kupa Dražena Petrovića. Cibona je u A-1 ligi za prvaka uzvratila uvjerljivom pobjedom u kojoj je Dario Šarić zabilježio “triple double” učinak. Sat i pol kasnije u “dvojci” Doma sportova počet će utakmica između Cedevite i Kvarnera.

Linker
22. rujan 2024 08:29