U ŽIVOTNOJ FORMI

Briljantna izdanja: Bogdanović je u ovom trenutku najbolji europski igrač!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. studeni 2013. 19:24

Više od tri godine prošle su otkako je moskovski CSKA u Euroligi netko pregazio s barem 20 razlike. Šesterostruki prvak Europe i sudionik dva posljednja Final Foura u četvrtak je demontiran u Istanbulu gdje ga je Fenerbahçe pobijedio 86-60.

Da se danas nekim slučajem dijele pozivnice za Final Four, momčad Željka Obradovića bila bi prva ili druga na popisu. Da se, pak, nakon tri kola proglašava MVP, Bojan Bogdanović bio bi među vodećim kandidatima. Hrvatski je reprezentativac i član najbolje petorke s Eurobasketa u Sloveniji za 31 minutu najskupljoj momčadi Europe ubacio 23 koša (šut za dva 7/10, za tri 2/4), čime je drugi put u tri europske utakmice bio prvi strijelac Fenera.

Pogled prema finalu

“Fenerbahçe već gleda prema Final Fouru” stoji u naslovu izvještaja turske novinske agencije Dogan News Agency, koja piše da je “Bogdanović imao efektan odgovor na sve pokušaje Moskovljana”.

- U defenzivnom smo smislu bili izvrsni, iako je s druge strane bila jedna od najboljih europskih momčadi. Nije važan moj učinak, nego momčadski - izjavio je Bogdanović.

Precizan kao snajper

Kolumnist dnevnog lista Hürriyeta, Ünal Özüak, počeo je komentar utakmice euforičnim zaključkom da je Fener na putu pisanja povijesti, a Bogdanovića je ocijenio “uobičajeno snajperski preciznim”.

Linker
21. rujan 2024 07:43