Aleš Fevžer/CROPIX
BITKA ZA EUROBASKET

Bogdanović oduševljen: 'Uvijek sam sanjao osvajanje medalje u Hrvatskoj!'

Bogdanović se raspitivao o šansama, shvatio je da je posrijedi šira akcija. Njegovo mišljenje dijele i ostali reprezentativci
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. ožujak 2014. 12:16

Iako je Top 16 Eurolige stigao u završnu fazu, pa većina hrvatskih reprezentativaca uvelike računa što im i koliko treba za četvrtfinale, vijesti iz Hrvatske brzo se šire. Naravno, i ona po kojoj bi Hrvatska mogla kandidirati za preuzimanje organizacije Eurobasketa 2015. ako on bude oduzet Ukrajincima.

Bojan Bogdanović tek je sletio u Istanbul, nakon što je četvrtak njegov Fenerbahče poražen u Ateni, u grotlu OAKA-e.

- Bilo bi to sjajno. Doista sjajno. Osvojiti medalju u Hrvatskoj je moj san!

Bogdanović se raspitivao o šansama, shvatio je da je posrijedi šira akcija. Njegovo mišljenje dijele i ostali reprezentativci.

U međuvremenu treba još odigrati SP ovo ljeto. I prije toga izboriti neke klupske ciljeve. Za Fenerbahče je to prolaz u četvrtfinale Eurolige. Ima tri utakmice ispred sebe. Tri u kojima ne smije kiksati.

- Jesmo, favoriti smo u sve tri, ali ako izgubimo bilo koju od te tri, mogli bismo ispasti. S druge strane, na ruku nam ide što naši konkurenti moraju igrati međusobno.

A Fener mora za četvrtfinale svladati Milano kod kuće, Baskoniju u gostima i u posljednjem kolu Efes u svojoj dvorani. Kad bi uspjeli bili bi u četvrtfinalu, no, morali bi igrati protiv prvog ili drugog iz skupine F. Znači, jedna više u gostima.

- Do tada ćemo se stabilizirati, biti sposobni dobiti jednu u gostima za Final Four. Ali o tom potom.

Ako uhvate kemiju, još uvijek su velika prijetnja za svakoga. Željko Obradović i Fenerbahče ulaze u ključni dio sezone, onaj u kojemu je svaka greška neoprostiva. Nakon ovacija u OAKA-i, dočeka Panathinaikosa koji je djelovao kao kolektivna histerija, Obradović se mora vratiti u realnost. I Bojan Bogdanović, Luka Žorić i ostali Fenerovi igrači. U Euroligi još uvijek imaju velike planove. I sve u svojim rukama.

A usput, naša će dva reprezentativca osluškivati vijesti oko hrvatskih šansi za dobivanjem Eurobasketa. Da se dogodi, bio bi to i za njih motiv više u karijerama.

Linker
21. rujan 2024 21:46