CROPIX
UŽIVO OD 21.00 SATI

Bez straha na Makedoniju: 'Pokazali smo moć, a s Bojanom i Tomasom bit ćemo savršeni'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 08. rujan 2015. 11:06

Hrvatski košarkaši i u ponedjeljak su žalili za ispuštenom pobjedom protiv Grčke...

- Trideset i pet minuta smo bili bliži pobjedi, neizmjerno nam je žao, ali danas smo shvatili da ne trebamo očajavati. Bez dvojice bitnih igrača bili smo ‘unutra’ cijelo vrijeme - pričao je “dan poslije” Kruno Simon.

Popularni “Đuks” je među onima koji su najviše osjetili izostanak Bojana Bogdanovića i Marka Tomasa.

- Valjda je najgore što vam se može dogoditi ozljeda dvojice igrača na istoj poziciji, ali i takvi smo pokazali moć. Ne žalim toliko jer smo si smanjili šanse za prvo mjesto u skupini koliko mi je krivo zbog ‘kemije’ koja je stvorena među nama. Atmosfera je i dalje sjajna i vjerujem da ćemo već protiv Makedonije ponovno pokazati da nam je ‘gušt’ igrati u ovoj momčadi. Nitko ne razmišlja je li postigao šest, sedam ili 27 koševa.

Nikoga se ne bojimo

Kad smo već kod brojki, Simon je nakon dva kola bio najbolji strijelac prvenstva, zajedno s Eliyahuom i Waczynskim.

- Nisam ni znao dok mi netko jutros nije rekao. Stalno ponavljam da mi osobna statistika nije bitna. Da barem ne zabijem više niti jedan do kraja turnira, a da osvojimo medalju. Bio bih najsretniji čovjek na svijetu.

Sretan će biti i kada mu se ozlijeđeni suigrači vrate na parket.

- Babo (Bogdanović) se najviše spominje, ali i Kirbijev (Tomas) učinak nam itekako nedostaje. No ne smijemo ih forsirati jer prerani povratak može izazvati još veću štetu. Tomas će nam u Francuskoj biti zlata vrijedan i niti slučajno ne smije zaigrati dok se ne oporavi.

Na spomen Francuske spomenuli smo da bi sadašnja pozicija Hrvatske, drugo mjesto, u osmini finala mogla donijeti Latviju, a zatim Srbiju.

- Nemamo se razloga bilo koga bojati. Već sam rekao da smo u prvim utakmicama pokazali moć, a kad nam se Babo i Kirby vrate, bit ćemo savršeni - optimističan je Simon kojeg Bogdanovićevo inzistiranje da igra protiv Grčke, manje od 24 sata nakon što je doživio blaži potres mozga, niti malo nije iznenadilo.

Bacanje na glavu

- Čudio bih se da je bilo suprotno. Krenuo je s nama na utakmicu, u autobusu je bio uvjeren da će igrati. Uostalom, tko bi ga mogao izbaciti iz autobusa. Iz Arene su ga natjerali da se vrati u hotel, ali nas je u poluvremenu dočekala poruka da nije mogao izdržati i da mu sačuvamo mjesto na klupi da sjedi uz nas.

Takav pristup koji se na parketu prelio u bacanje na glavu i borbom za svaku loptu i u trenucima u kojima jedva stoje na nogama osvojio je srca publike. Putem društvenih mreža već se šalju poruke nogometašima da se “ugledaju i bore kao košarkaši”.

Skandiranje s tribina

- ‘Gušt’ je igrati pred ovakvom publikom, samo mi je žao i što sva mjesta nisu bila popunjena. Huk tribina na zagrijavanju je bilo sve o čemu sam maštao prije prve utakmice na velikom prvenstvu koju igram u svom gradu, ali o tome se više razmišlja prije utakmice. Tijekom igre koncentriram se na parket, u suprotnom bih više griješio - rekao je Simon, jedan od onih koji su doživjeli da mu deset tisuća ljudi skandira ime i prezime.

No, da bi se lijepa košarkaška priča nastavila, potrebno je večeras (21 sat) pobijediti Makedoniju koju u Zagrebu bodri više od 2000 tisuće navijača. Simonu smo prepričali što je Richard Hendrix pričao o njemu...

Nema lopte za Hendrixa

- Ha, ha... Uništavali smo suparnike na ‘pick`n`rollu’, ali neka se ne nada da ću se zeznuti i dodati mu loptu. Makedonija je ozbiljna reprezentacija koju moramo ozbiljno napasti već od prve sekunde.

Linker
24. rujan 2024 02:33