Cropix
TEORIJE ZAVJERE

BEOGRADSKI SPORT 'OTKRIO' UROTU 'Imaju prljavi plan izbaciti Srbe iz ABA lige!'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. prosinac 2015. 12:14

Pobjeda Cedevite u Laktašima, odnosno trica koju je pogodio James White, a koju nakon pregledavanja snimke slovenski sudac Damir Javor nije poništio zbog gaženja linije (sporno jest, ali kut kamere nije bio takav da bez sumnje otkrije pogrešno donesenu odluku), ponukala je beogradski Sport na priču o “uroti” Hrvata i Slovenaca.

U nepotpisanom tekstu na svom portalu Sport tvrdi da “hrvatsko-slovenski lobi demonstrira neskrivenu želju urušiti novu ABA ligu”.

Argumenti? Jedan je suspenzija slovenskog suca Damira Javora nakon utakmice Cedevite i Crvene zvezde, u kojoj su gosti oštećeni, a drugi “ukazanje” sudačkog povjerenika Aleša Kamnikara na utakmici u Laktašima, iako on po odluci Skupštine ABA lige ne bi smio raditi kao kontrolor. Sve to ilustira se fotografijom s proslave plasmana Cedevite u Top 16 na kojoj su Fran Pilepić, klupski direktor za medije i PR Igor Jagić i direktor ABA lige Krešimir Novosel. Time se pokušava diskreditirati Novosela koji je, tvrdi Sport, “sve samo ne neutralna ličnost”.

“Da bi ostvarili svoj veliki plan, hrvatski lobi na čelu sa Cedevitom pokušava izvršiti veliki utjecaj preko marioneta u likovima Kamnikara i Javora”, stoji još u tekstu.

Kao motiv se navodi želja da se iz ABA lige, koja bi od sljedeće sezone trebala imati 12 klubova, izbace Igokea i Metalac te da Srbija ostane na samo tri zajamčena mjesta u regionalnom društvu.

Vraćaju se i na prošlu sezonu, odnosno utakmicu Budućnosti i Partizana koja je odlučivala o parovima polufinala. I nju je sudio Javor, pobijedila je Budućnost, a Srbija je time ostala bez mogućnosti da ima dva predstavnika u Euroligi jer su tim ishodom za finale morali igrati Crvena zvezda i Partizan.

Sve ovo izgleda vrlo tanko jer fotografije s proslave, kao i brojna nagađanja, ne spadaju među dokaze. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će se dogoditi ako netko od aktera priče odluči podignuti tužbu...

Linker
22. rujan 2024 09:56