Srdjan Vrancic / CROPIX
VELIKI TRANSFER

Barcelona želi Šarića: Španjolci bi ga doveli odmah, Cibona traži 1.2 milijuna eura

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. veljača 2014. 11:09

Na tribinama dvorane u Smederevu bilo je puno NBA skauta. Igrače je za svoj novi projekt - pitanje je dana kad će dogovoriti posao s Efesom - gledao Duda Ivković, bio je tamo i Jonathan Givony iz DraftExpressa, skuati nekoliko NBA klubova.

Imalo se štošta vidjeti, među ostalima, bili su tamo Dario Šarić i Vaso Micić, obojica bi se trebala pojaviti na draftu ove godine. No, za Micića ide priča da je već “spakiran” za Ivkovićev Efes, a europski, a ne NBA, angažman mogao bi se na kraju sezone, ako ne i prije toga, dogoditi i Dariju Šariću.

Iako se i oko Šarića vuku neke turske opcije, poput Efesa ili Fenerbahčea, netko spominje i Real, pojavljivanje GM-a Barcelone Joana Creusa u Smederevu otvorilo je dosta prostora spekulacijama.

Sve se to nalijepilo na priču prema kojoj Barcelona očajnički želi otpustiti Macieja Lampea, koji ne igra, a ima ugovor i za sljedeću godinu. Po jednoj verziji Barcelona bi dovela igrača - a Creus nije skaut i ne dolazi gledati igrače tek tako - već do 28. veljače, kada je posljednji dan prijelaznog roka za Euroligu. Možda Šarića?

Za sada o tome nitko ništa ne zna. Dario Šarić ne zna, u Ciboni ništa ne znaju, a zanimljivo je i da Šarića, prema posljednjim informacijama, ne zastupa ni jedna agencija. Ako je tako, onda bi se Barcelona trebala javiti direktno u Cibonu, no, to se, barem za sada, nije dogodilo. Ili već postoji agent koji će se uprizoriti u Zagrebu po tom pitanju?

Odšteta za Darija Šarića je 1.200.000 eura. U NBA to nitko ne može platiti, pa bi Šarić, kad bi otišao u NBA, morao platiti razliku od 500.000 dolara do 1,2 milijun eura od svojih budućih ugovora. U Europi bi se cijeli iznos odštete mogao platiti, posebno jer veliki klubovi polako opet staju na svoje noge i ponovo su velike svote u optjecaju. Kad bi Barcelona doista željela Šarića odmah, onda bi Cibona mogla tražiti i više od 1,2 milijun jer to je, valjda, cijena za odlazak na ljeto. Usred sezone bi sve trebalo biti skuplje. A time bi Ciboba pokrila barem polovicu svojih dugova, ali bi se i nepopravljivo oslabila u nastavku sezone.

Što se Šarića tiče, on će svaku svoju odluku vagati i s obzirom na NBA ambiciju koja je, znamo to, velika. Ima li u svemu nešto više od glasina, doznat će se vrlo brzo...

Linker
22. rujan 2024 08:54