AFP
EUROLIGA

Banićev Bilbao raznio Real, Siena praktički osigurala prvo mjesto u skupini

Banić je u pobjedničkom sastavu postigao ubilježio svega šest poena, dva skoka i dvije asistencije u nepune 24 minute
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2012. 00:54

U 4. kolu skupine F košarkaške Eurolige, Real Madrid teško je stradao na gostovanju kod Bizkaije Bilbaa. Slavio je domaćin s više nego uvjerljivih 93-69. Sve je praktički bilo riješeno nakon prve četvrtine koju je sastav hrvatskog reprezentativca Banića dobio s 34-14. Do poluvremena je ta razlika narasla i na 26 koševa. Real Madrid je u prvih 20 minuta igre postigao sramotnih 26 poena.

U drugih 20 minuta igra je postala izjednačena s obje strane pa se razlika nije bitno ni povećavala, a ni spuštala. Banić je u pobjedničkom sastavu postigao ubilježio svega šest poena, dva skoka i dvije asistencije u nepune 24 minute provedene na parketu. Kod gostiju drugi Hrvat na utakmici, Ante Tomić, nije ulazio u igru.

Obje su momčadi trenutno na omjeru pobjeda i poraza 2-2 no baskijski je sastav u daleko boljoj situaciji s obzirom da ima bolji međusobni omjer s Realom, te u preostale dvije utakmice ugošćuje sigurnu prvoplasiranu momčad Siene, te putuje u Malagu kod Unicaje, dok "kraljevski klub" mora gostovati kod talijanskog prvaka u posljednjem kolu.

U drugom susretu skupine Siena je s uvjerljivih 84-69 svladala Unicaju čime si je praktički osigurala prvo mjesto u skupini i prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu Eurolige.

Luka Žorić ubacio je 14 poena i imao dva skoka za Unicaju, dok je njegov sunarodnjak, ali i suigrač, Hrvoje Perić postigao osam poena. Domaćina je do pobjede predvodio Makedonac Bo McCalebb s 18 koševa.

Recimo još da je talijanski Armani Milano uzvratio ruskom UNIKS-u na svom parketu za poraz u prošlome kolu. Hrvatski košarkaš Leon Radošević odigrao je odličnih 20 minuta utakmice za talijanski sastav ubacivši 11 poena kojima je pridodao i pet skokova. Iz igre je gađao 5-8 za dva poena, a sa crte slobodnog bacanja 1-2.

Euroliga, 4. kolo:

Skupina F:

Siena - Unicaja 84-69

Bizkaia Bilbao - Real Madrid 93-69

Redoslijed: 1. Siena 4-0, 2. Bizkaia Bilbao 2-2, 3. Real Madrid 2-2, 4. Unicaja 0-4

Skupina G:

Armani Milano - UNIKS 63-58

Panathinaikos - Fenerbahçe (četvrtak)

Redoslijed: 1. UNIKS 3-1, 2. Panathinaikos 2-1 (-1), 3. Fenerbahçe 1-2 (-1), 4. Armani Milano

Linker
23. rujan 2024 17:29