Cropix/Ronald Goršić
GORKE POHVALE

ALEKSANDAR VELIKI Legenda srpske košarke stigla u Zagreb, razbila hrvatskog prvaka i otišla s riječima: 'Vi ste apsolutno iznenađenje!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. veljača 2016. 15:45

Nekad je ovakve rečenice najlakše izgovarati nakon što se pobijedi suparnika...

- Ponekad bih volio neke Cedevitine igrače vidjeti u svojoj ekipi.

Na taj je način trener Panathinaikosa Saša Đorđević komplimentirao hrvatskom prvaku nakon što je njegova momčad u Draženovom domu lagano pobijedila Cedevitu 78-60 u 6. kolu Top 16.

Đorđević nije imenovao igrače koje ponekad poželi, uostalom rijetko tko bi javno bio toliko iskren. Nastavio je hvaliti Cedevitu...

- Apsolutno iznenađenje Eurolige. Sve čestitke klubu, Emilu (Tedeschiju, nap. p.), Mršiću, stožeru i igračima. Pokazali su veliko znanje i hrabrost igrajući u gostima u kojima su ostvarili nekoliko velikih pobjeda. Još jedna potvrda o količini talenta na ovim prostorima, stalno se pojavljuju novi igrači. I još kad se pogodi s tri stranca koja rade prednost... Pullen i White su pogotovo takvi - rekao je još trener Panathinaikosa koji je ujedno i izbornik reprezentacije Srbije.

Cedevitin trener Veljko Mršić, pak, razmišlja kako osvježiti momčad jer je energetski pad očigledan. Osim toga, smišlja i kako sa samo trojicom visokih igrača u nedjelju pobijediti Olimpiju. Mogući poraz u Ljubljani u kombinaciji s pobjedom C. zvezde u Laktašima spustio bi Cedevitu na treće mjesto, bez prednosti domaćeg terena u polufinalu ABA lige.

- Dijagnosticirana je upala pokosnice s predviđenim vremenom oporavka tri do pet dana. Arapovićev povratak će najviše ovisiti o njegovom pragu bola, ali ne vjerujem da će igrati u Ljubljani. Također, još neko vrijeme nećemo moći računati na Žorića koji je tek počeo s trčanjem. Nemamo 15 igrača na raspolaganju pa ću vrtjeti ovo što imamo.

Podrazumijeva se i Babićeva odsutnost, a u Cedeviti će napraviti sve da ga u momčadi imaju sljedećeg četvrtka u Beogradu. Mršić se još malo vratio porazu od Panathinaikosa.

- Uništio nas je napad, a najviše me iznenadilo što sam prvi put vidio da igrači ne poštuju uloge koje imaju u momčadi. Svatko je nešto samostalno pokušavao, improvizirao. Pripisujem to umoru. Vidim da se spominju Bilan i Pullen, ali nisam zabrinut jer su veliku većinu utakmica ove sezone odigrali na visokoj razini.

Za oslobađanje od umora Mršić je predvidio regeneracijske treninge, a od igrača očekuje da više paze na prehranu, spavanje i općenito na odmaranje tijela i duše. Većina je tek posljednjih tjedana spoznala što, prije svega, fizički znači igrati u Top 16 i paralelno se u ABA ligi boriti za prvo mjesto...

- Repeša nas je prošle sezone stalno upozoravao koliko Top 16 iscrpljuje momčad. Većina igrača i ja kao trener smo se prvi put suočili s time i svi učimo. Lakše bi bilo da imamo 12 igrača na visokoj razini, ali ova sezone je ionako označena kao vrijeme u kojem će neki naši igrači odrastati. Mazalin i Musa će sljedeće biti na fizički puno višoj razini - ponadao se Mršić.

Linker
22. rujan 2024 10:48