Aleksandar Petrović

 FIBA
Otvoreni ‘rat‘

Aco Petrović objavio mail koji sve dokazuje, Zadar odbio poslati igrače na košarkaški spektakl u čast Dražena

Ni sjećanje na legendu hrvatskog sporta nažalost nije moglo proći bez kontroverzi
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 17:25

Manje od dva tjedna ostalo je do košarkaškog spektakla povodom 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića koji će se održati u zagrebačkoj Areni. Na memorijalnoj utakmici snage će odmjeriti reprezentacija Hrvatske predvođena Bojanom Bogdanovićem, Darijom Šarićem i Ivicom Zubcom te Selekcija Europe, o čijim članovima i počasnim gostima svakodnevno informira Aco Petrović, jedan od glavnih organizatora cijelog događanja.

Međutim, ni sjećanje na legendu hrvatskog sporta nažalost nije moglo proći bez kontroverzi. ‘Zaškakljalo‘ je upravo na pozivnicama igračima, odnosno aktualnom hrvatskom prvaku Zadru, koji svojim igračima Lovri Mazalinu i Marku Ramljaku navodno nije dopustio odlazak u Zagreb.

Naime, Aco je prvo otkrio da je KK Zadar odbio pustiti svoje igrače, da bi iz kluba ubrzo stigao demantij na navedeno, priopćenje u kojem su Acu optužili da je "njegova izjava da je Zadar odbio pustiti dva svoja igrača na utakmicu “Sjećanje za Dražena” izrečena na tendenciozan način, ne bi li kod pratitelja košarke izazvala osudu i zgražanje."

Nije dugo trebalo čekati na novi Acin odgovor, koji je na X-u, društvenoj mreži na kojoj je redovito aktivan, priložio screenshot e-maila u kojem sportski direktor KK Zadra Denis Pleslić na formalan način HKS-u odbija spomenuti upit, uz napomenu da igrači zbog klupskih obveza i nastupa na pripremnom turniru u Austriji nisu u mogućnosti sudjelovati na događanju.

Linker
05. rujan 2024 11:06