TOG IMA SAMO KOD NAS

Kakav šlamperaj: Amerikanki koja je zaigrala za Hrvatsku 'presudio' ministar Ostojić!

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija u utorak je otputovala na Eurobasket u Mađarsku, ali bez Amerikanke Shavonte Zellous koja je cijele pripreme odradila u dresu Hrvatske. Razlog je banalan - iz HKS-a nisu na vrijeme pokrenuli proceduru za dobivanje hrvatskog državljanstva, tvrdi ministar Rajko Ostojić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2015. 17:42

Nakon što su naše košarkašice otputovale za Mađarsku, ostala je još nada da bi se Shavonte Zellous, koja je već osvajala i Euroligu i prestižni WNBA, ipak mogla priključiti našim reprezentativkama u Mađarskoj. Iz Saveza su u utorak uvjeravali da je preostala samo formalnost, potpis ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića na jedan dokument i razriješenje situacije prije roka za prijavu igračica, koji ističe danas u 19 sati.

Međutim, dogodilo se upravo ono najgore. Ministar Ostojić u srijedu je za RTL potvrdio da Zellous ne može dobiti državljanstvo na vrijeme, a krivnju je prebacio na Hrvatski košarkaški savez.

"Neću potpisati ništa dok cijela procedura nije napravljena, a nije. Ako žele pojačati hrvatsku reprezentaciju u Savezu na vrijeme trebaju početi proceduru za dobivanje hrvatskog državljanstva", izjavio je Ostojić.

Šteta je velika. Hrvatska će na Eurobasketu biti znatno oslabljena, ponovno je narušen ionako slabašan imidž HKS-a, a u cjelokupnom kaosu najveća je žrtva sama košarkašica Fenerbahčea, koja već nakon odlaska autobusa s našim košarkašicama pred hotelom Panorama nije krila razočaranje.

Ostaje upitno i koga će umjesto 28-godišnje Amerikanke pozvati izbornik Braslav Turić, jer je 'prva zamjena' Matea Vrdoljak odbila suradnju s izbornikom kad ju nije uvrstio na listu putnika.

Linker
22. rujan 2024 06:42