B. NETS

Jason Kidd novi trener

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2013. 11:24

Košarkaški NBA klub Brooklyn Nets imenovao je svog bivšeg igrača Jasona Kidda (40) za novog trenera u nadolazećoj sezoni...

Kidd se početkom ovog mjeseca povukao u mirovinu nakon 19 sezona provedenih na parketu. Posljednju je odradio u New York Knicksima, s kojima se oprostio u drugom krugu doigravanja porazom od Indiana Pacersa. Ponajbolji razigravač svih vremena naslijedit će P. J. Claresima na klupi Netsa, iako nema ni sekunde prethodnog trenerskog iskustva.

- Jason Kidd ima dugu i legendarnu povijest s Netsima i gradom New Yorkom. Ima "vatru u trbuhu", te je s Netsima kao igrač postigao sve što mi kao klupska uprava želimo. Vjerujemo da nas može odvesti do tih visina. Dobrodošao kući Jasone – rekao je vlasnik kluba iz Brooklyna Mihail Prohorov.

Kidd je kao igrač predvodio Netse do dva uzastopna NBA finala (2002. i 2003. godine), a u klubu je proveo šest i po sezona. Prosječno je bilježio 14.6 poena, 9.1 asistenciju i 7.2 skoka po susretu, te dan danas predvodi vječitu klupsku ljestvicu Netsa u nekoliko statističkih kategorija.

Kidd je postao 18. trener Netsa u povijesti, a službeno će američkim medijima biti predstavljen u četvrtak na konferenciji za novinare u Barclays Centeru.

Linker
23. rujan 2024 03:36