Katowice, 190909.Dvorana Sport Arena Spodek.Europsko prvenstvo u kosarci u Poljskoj, razigravanje izmedju Rusije i Hrvatske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj slijedece godine.Na slici: Jasmin Repesa.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
TRENERSKI MERCATO

Jasko konačno dočekao: Repeša preuzeo Real Madrid, Perasović korak do Cedevite

"U četvrtak je hrvatski trener Jasmin Repeša doputovao u Madrid i dogovorio trogodišnju suradnju", izvijestio je u petak madridski sportski dnevnik AS...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. lipanj 2011. 12:28

Jasmin Repeša u četvrtak je postao novi trener Real Madrida. Tijekom tjedna negdašnji hrvatski izbornik isplivao je kao prva opcija kraljevskog kluba i prema neslužbenim informacijama, koje nije bilo moguće provjeriti niti na jednoj od dvije zainteresirane strane, Repeša i Real Madrid su sve utanačili i čeka se samo službeno potpisivanje ugovora i predstavljanje Repeše u Madridu.

Otkako je Ettore Messina napustio klupu Reala i dao je u ruku svom dugogodišnjem pomoćniku Leleu Molinu otvorile su se spekulacije o potencijalom treneru Real Madrida za novu sezonu. Svi europski treneri s reputacijom provlačili su se u kontekstu budućeg izbora, a u kombinaciji, što je za našu struku potencijalno i zanimljivo, bila su tri naša stručnjaka.

Prvi je za oko Realu zapeo Neven Spahija, ali čim su u Istanbulu doznali za takvu mogućnost ispred Spahije su podastrli ugovor za sljedeće dvije sezone koji hrvatski trener nije mogao odbiti. Usput, u rukama ima kompletnu mogućnost dovođenja igrača i proračun koji dodiruje nebo. Fenerbahče se pozicionirao u europskoj košarci i vrijeme je za velike stvari, možda već sljedeće sezone jer je Final Four Eurolige u Istanbulu, a Turkish Airlines je glavni sponzor najcjenjenijeg europskog natjecanja. I Spahija je ostao u Istanbulu.

Velimir Perasović pak, kako se može doznati, već je kontaktiran od strane Cedevite kao želja za novog trenera u Sutinskim vrelima. Ništa još nije utanačeno, pregovori se tek zahuktavaju, ali vjerojatno Perasović čeka rasplet situacije oko Reala, a možda i oko nekih drugih španjolskih ili europskih opcija.

Uglavnom, ako je Jasmin Repeša sve dogovorio s Realom, Velimir Perasović postat će prva meta Cedevite. No, kako se može doznati, u Sutinskim vrelima neće unedogled čekati s odlukom o prvom treneru. Cedevita bi najkasnije do kraja sljedećeg tjedna željela predstaviti trenera za sljedeću sezonu ili sezone.

Linker
19. rujan 2024 07:37