AFP
KOŠARKA PATI ZBOG VJERE

Jaaber otišao iz Žalgirisa jer mu smeta reklamiranje piva i razgolićene cheerleadersice

Kao ortodoksni vjernik Jaaber se slijepo drži svih pravila Kurana, pa tako zbog Ramazana ne odlazi na pripreme, te ugovore potpisuje uoči samog početka sezone
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 31. siječanj 2013. 16:55

Niti 48 sati prije utakmice u Berlinu Žalgiris je ostao bez jednog od najvažnijih igrača. Ibrahim Jaaber napustio je Kaunas zbog osobnih razloga, a klub je o svom odlasku obavijestio - pismom...

- Jaaber je napisao da se ne slaže s politikom reklamiranja na dresovima - objasnio je Vitoldas Masalskis, sportski direktor Žalgirisa.

- To mi se čini čudnim jer već godinama igra u Europi, a i on, i njegov agent bili su upoznati sa svim obvezama iz ugovora.

Uglavnom, Ibrahim Jaaber je musliman čija košarkaška karijera već godinama pati zbog vjere. Naime, kao ortodoksni vjernik se Jaaber slijepo drži svih pravila Kurana, pa tako zbog Ramazana ne odlazi na pripreme, te ugovore potpisuje uoči samog početka sezone. Odlazak iz Žalgirisa je, pak, vezan za reklamiranje alkohola, a Jaaberu "smetaju" i "razgolićene cheerleadersice".

- Svjestan sam kako mi se zbog ovakve odluke može dogoditi da više nikad ne zaradim novac od košarke, ali spreman sam na tu žrtvu zbog svojih uvjerenja - rekao je Jaaber.

Linker
24. rujan 2024 17:30