Ronald Goršić / Cropix
KLUB SE NEĆE UGASITI

Ivica Lovrić slavodobitno objavio: Kriza je iza nas, Cibona je preživjela!

Cibona se nagodila s ‘naj-tvrđim’ vjerovnicima te će u punom sastavu igrati kvalifikacije za Euroligu sljedeći tjedan
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 21. rujan 2011. 17:52

Dan uoči Kupa Dražena Petrovića u kojem će se večeras u tri uzrasne kategorije obračunati finalisti prošlog PH, Zagreb i Cedevita, treći po trenutačnoj uspješnosti zagrebački klub, ali prvi po tradiciji, pohvalio se financijskim rezultatima.

- Tek sada možemo reći da je Cibona preživjela i da je prijetnja gašenjem kluba iza nas - poentirao je predsjednik Cibone Ivica Lovrić.

“Sada” prevedeno u brojke znači da je dug prema podacima koje su nam pokazali u klubu smanjen sa 88,805.155 na 30,649.771 kunu.

- I od danas nam je račun odblokiran - slavodobitno je dodao direktor Zdenko Antunović.

Lovrić je pojasnio kako su u roku od devet mjeseci dug smanjili više od 58 milijuna.

- Sa 23 milijuna iz gradske blagajne pokriven je kredit, a još šest milijuna pripada klubu za 2011. godinu. S više od 40 bivših igrača i trenera nagodili smo se na 50 ili 70 posto iznosa uz neuvažavanje kamata. Kod gotovo svih smo naišli na razumijevanje, kao i kod tvrtki kojima smo dugovali. Dio smo dobili od prijatelja kluba i sponzora. Do sljedećeg ljeta želimo riješiti sve dugove.

Zahvaljujući dogovoru s igračima, Cibona je sve novake registrirala za kvalifikacijski turnir Eurolige koji počinje 29. rujna. Do početka NLB-a (6. 10.) morat će u HKS poslati i pisane dokaze o nagodbama.

O natjecateljskom segmentu Lovrić je rekao:

- Trener Vranković ima punu podršku, na kvalifikacije ne idemo samo sudjelovati.

Linker
23. rujan 2024 05:25