AFP
UKIĆ

'Imao sam nekoliko ludih dana'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2013. 11:51

Košarkaši Panathinaikosa svladali su Žalgiris u Kaunasu 78-73 u utakmici 8. kola skupine E i ta je pobjeda bila izuzetno bitna u utrci za četvrtim mjestom skupine koje vodi dalje...

Najbolji igrač utakmice i nositelj pobjede Atenjana je bio hrvatski košarkaš Roko Ukić koji je za 33 i pol minute na parketu upisao 21 poen (5-6 za dva, 3-4 za tri i 2-4 s linije slobodnih bacanja). Imao je i četiri skoka, šest asistencija i nula izgubljenih lopti.

- Ovo je bila itekako važna utakmica za nas. Da smo izgubili našli bi se u vrlo nezgodnoj situaciji na ljestvici. No, dobili smo, trenutačno smo točno tamo gdje smo željeli biti. Imamo ispred sebe otvorenu situaciju za prolaz - rekao je Ukić i potom se posvetio sebi:

- Imao sam iza sebe nekoliko ludih dana. Prije dva dana sam imao jakih problema s leđima, ali upravo se takvo što zna dogoditi. Kada ste ozlijeđeni znate igrati još bolje, a upravo se meni to dogodilo. Bilo je odlično, zadovoljan sam i sobom i sastavom.

Ukić se vratio još malo na ogled u Kaunasu.

- Žalgiris je dobra momčad s jakim pojedincima. No, mi smo bili na razini, bili smo pravi kada je trebalo. Možda je ovo bila i jedna od naših najboljih utakmica u sezoni. Istina, bilo je i grešaka, pogotovo obrambenih u prvom dijelu, ali globalno smo odigrali odličnu utakmicu. U završnici smo bili pravi, pogodili smo neke strašno teške šuteve, a oni su ostajali i bez odgovora za naš "pick and roll" - zaključio je Ukić.

Linker
22. rujan 2024 19:37