Admir Buljubašić / Cropix
NADMOĆNI 'MRAVI'

I kad odigraju dobro, košarkaši Cibone nisu u stanju pobijediti Zagreb

Zagreb je svladao Cibonu (89-78) i zadržao se na jednu pobjedu od Cedevite, dok Ciboni predstoji teška borba za 4. mjesto i plasman u doigravanje
Piše: Gordan GrabovecObjavljeno: 21. travanj 2011. 01:14

ZAGREB - Košarkaši Zagreba potvrdili su ovosezonsku nadmoć u dvobojima s Cibonom, iako je Cibona uspjela učiniti utakmicu zanimljivom i relativno neizvjesnom.

No, i kad Karlo Vragović uspije biti najboljim strijelcem Cibone (20 poena, šut 7/9), a Jure Lalić (11 poena, 6 skokova) odigra najbolju utakmicu otkako je stigao “pod Toranj”, to nije dovoljno za pobjedu nad Zagrebom.

Dok je Bojan Bogdanović (11 od 19 poena u 1. četvrtini) uspijevao pronalaziti rupe u obrani “mrava”, dotle je i Cibona vodila, imala čak +8 (29-21) na početku 2. četvrtine. No, tu je četvrtinu Zagreb završio s viškom od 10 poena.

- Dogodio nam se pad pred kraj druge četvrtine, slabo smo napadali zonsku obranu, usporili ritam - objasnio je razloge preokreta Joke Vranković.

Zagrebova zona i treća osobna Marina Rozića promijenili su ritam utakmice. Razigrao se Kruno Simon (18 poena, 3 asistencije), rastrčao se Alex Renfroe (15 poena, šut 5/6, 3 asistencije), centri su odradili svoje (Žorić 16 poena, Kasun 13 poena).

No, odličnu je utakmicu odigrao Ante Mašić, koji je svom uobičajenom, ali nikad dovoljno istaknutom učinku u obrani dodao i 16 poena.

- Ante je bio odličan, ali svih sedmorica igrača koje sam koristio su bili vrlo dobri. Loše smo otvorili utakmicu i dozvolili Ciboni da se razigra, no kad smo počeli igrati obranu, vrlo brzo smo otišli na deset razlike. Bili smo u krizi, ali sad se dižemo i trebali bi igrati sve bolje - rekao je Mladen Erjavec.

Zagreb će već u subotu biti na novom testu, na gostovanju kod Zadra. Ciboni slijedi serija utakmica (Borik, Zadar, Cedevita) protiv suparnika koji su je u prva tri kola zaledili na -62.

- Mogu samo reći da im želimo uzvratiti - poentirao je Vranković.

Linker
08. srpanj 2024 17:52