MATIJA DJANJESIC Cropix
ZVUČNO POJAČANJE

U Splitu se stvara velika priča, stiže i reprezentativac: ‘Tražili smo igrača koji druge čini boljima‘

‘Jako mi je drago da sam ovako brzo našao zajednički jezik s vodstvom kluba i trenerom‘, kazao je
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 14. lipanj 2024. 14:10

Vruć je početak ljeta na Gripama, poraz u finalu prvenstva hrvatske shvaćen je vrlo ozbiljno. Sportski direktor Teo Čizmić i direktor Dejan Žaja su zasukali rukave i dogovorili već četvrti posao u prijelaznom roku, koji će jako odjeknuti. Nakon potpisa Jordana, Škare i produženja Krešimira Ljubičića, dvogodišnji ugovor s velikanom s Gripa je potpisao hrvatski reprezentativac Borna Kapusta (27).

Veliko je ovo pojačanje za Split, mogućnost dolaska reprezentativnog playa nikad se ne propušta, toga su svjesni i na Gripama. Ljubitelji košarke dobro znaju što Kapusta donosi u momčad, posjeduje prvenstveno razigravačke sposobnosti, lucidnost u igri, dok može i pogoditi izvana. Slaven Rimac tako dobiva još jedno veliko pojačanje, na Gripama se očito misli ozbiljno.

Drukčiji profil playmakera

Koprivničanin je u karijeri igrao za Zabok, Goricu i Cibonu, dok je posljednji angažman imao u podgoričkom Studentskom centru. S crnogorskom ekipom osvojio je ABA superkup, srušio Partizan tricom u posljednjim sekundama susreta, nakon osvojio i crnogorski kup. Na svjetla regionalne košarkaške pozornice došao je prije dvije sezone u dresu Cibone kada je protiv Partizana imao čak 15 asistencija. Već tada je bilo jasno o kakvom se majstoru radi, upravo razigravanje je forte njegove igre. Splićani dugo u rosteru nisu imali takav tip playmakera. Mavra je bio primarno “scorer”, takav se čini i Kučić, dok je Kalajžić najbolji bio u obrambenom segmentu. Kapusta je pak kompletan razigravač, dok potencijalni nedostatak visine nadoknađuje fizičkom snagom.

image
RANKO SUVAR Cropix

Hrvatski reprezentativac u čijim bi majstorijama na Gripama navijači trebali uživati najmanje sljedeće dvije sezone nije krio zadovoljstvo dolaskom u Split...

- Jako mi je drago da sam ovako brzo našao zajednički jezik s vodstvom kluba i trenerom. Trenutno sam u reprezentaciji, ali jedva čekam početak nove sezone i da sa Splitom krenem u nove pobjede. Split je odličan grad za mene i suprugu i nadam se da ćemo svi skupa uživati u pobjedama - kazao je razigravač koji će u žutom dresu nositi broj 44.

Sportski direktor Teo Čizmić prošao je puno kilometara, proći će ih još i više, niže sjajne potpise i neće se zaustaviti.

- Borna će nam biti veliko pojačanje, tražili smo igrača koji po svom profilu druge čini boljima, dok je Borna baš takav. Igrač asistencije, odličnih poteza i stabilnog šuta.

Zorno je sportski direktor opisao novog playa Žutih. Slaven Rimac je dobio igrača koji će mu biti produžena ruka na terenu i koji će učiniti suigrače boljima. Na Gripe je stigao kapitalac, dok navijačima preostaje samo da čekaju sljedeće poteze Čizmića i Žaje. Oni su tek počeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. lipanj 2024 14:14