TOM DUBRAVEC Cropix
POSTOJE I ZAINTERESIRANI

Trostruki prvak Europe je - u oglasniku! Grad Split izvjesio cijenu za sve željne investiranja...

Dogradonačelnik je predstavio plan, a proces bi trebao trajati oko mjesec dana.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 19:18

Na Gradskom vijeću Splita, dogradonačelnik Antonio Kuzmanić predstavio je plan po kojem se traži strateški partner za KK Split, koji bi za četiri milijuna eura trebao dobiti nešto više od 60 posto udjela u klubu. Prevedeno, Grad je "stavio u oglasnik" trostrukog europskog prvaka.

"Četiri posto ide državi, dok sav novac od prodaje KK Split mislimo vratiti sportu", rekao je Kuzmanić.

"To je sportu uzeto i bit će vraćeno. Proces će trajati mjesec ili nešto više, nama nije cilj prodati klub u bescjenje, već da KK Split ima budućnost i da vratimo klub gdje je prije bio. Grad misli zadržati kontrolni paket dionica i tako zadržati kontrolu nad klubom. Imat ćemo kontrolne mehanizme ugrađene u ugovor."

Dodatne detalje je od dogradonačelnika zatražio Toni Tomas, trofejni taekwondo trener i zastupnik HDZ-a u Gradskom vijeću.

"Imamo četiri zainteresirane strane. Grad Split ostavlja dvoranu u koncesiju koja traje još 16 godina. Naravno, investitori su se raspitivali za mogućnost gradnje dodatnih dvorana, ali to je stvar kasnijih pregovora, ne prodaje. Moraju nam prezentirati gdje vide KK Split za 10-15 godina. Tri investitora imaju velikog iskustva u košarci, jedan u sportu", istaknuo je Antonio Kuzmanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:38