Damir Mulaomerović

 MARKO TODOROV Cropix
DAMIR MULAOMEROVIĆ ZA SN

‘To što je on napravio prema svom bivšem klubu je čisto nepoštovanje. Ja mu više neću pružiti ruku‘

Trener Cedevite Junior komentira razočaravajući nastup protiv Cibone i scenu na kraju utakmice
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. studeni 2023. 06:21

Malo je reći kako je Damir Mulaomerović bio ljut nakon poraza Cedevite Junior od Cibone. Bio je bijesan izvedbom svoje momčadi, čak i više od toga...

- Bio sam ljut, razočaran. Bez obzira na naše probleme nisam očekivao da ćemo biti toliko loši, bez koncentracije, bez energije i da ne možemo parirati Ciboni koja je igrala sa samo pet igrača, kao što već duže igra, ali je imala i više energije i pameti od nas.

U izjavi emitiranoj nakon utakmice, Mulaomerović je dao naznačiti i da bi uskoro mogle stići neke igračke promjene.

- Vrijeme će pokazati. Sasvim je sigurno ako neki igrači ne promijene pristup, ne shvate ozbiljnost situacije, onda je logično da se neke stvari mijenjaju. Tako je s trenerima, tako je i s igračima. Ono što je posebno bilo zabrinjavajuće jest da ako se priprema utakmica, radi skauting, onda postoji minimum stvari kojih se treba pridržavati kad krene utakmica. Mi smo momčad koja ne može igrati bez energije, jer smo tada samo prosječna momčad. U odnosu na lani nedostaje nam Simonova kreativnost, imamo dosta mladih igrača, ali ti mladi igrači moraju shvatiti da u odrastanje i život na terenu moraju unijeti ne 100, nego 120 posto.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Je li mu momčad sputao grč šanse za dobiti prepolovljenu Cibonu, nešto slično što se kolo ranije dogodilo Splitu?

- Okarakterizirao sam tu utakmicu kao onu u kojoj nam pobjeda može dati mir, jer Cibona vjerojatno neće dugo igrati u ovakvom rosteru. Moguće je da se tu dogodio grč, ali mi nemamo pravo protiv nikoga, a kamoli Cibone, ući opušteno. OK, imali smo 11 dana pauze, a tu su se razboljeli Batinić koji je bio četiri dana u autu, pa Kosi koji je tjedan dana bio u krevetu. Očekivao sam puno više od Amerikanca Allena, koji je bio izvan utakmice, pa sam njega prvo kritizirao, jer se od njega očekuje da preuzme odgovornost. Sve to ne umanjuje pobjedu Cibone, želju koju su pokazali jedan Radovčić, Aranitović ili Vuković. Ljudi igraju bez plaće, a imaju takav voljni moment i to treba respektirati, jer znam o čemu govorim, bio sam u takvim situacijama.

U četvrtak je Cedevita Junior gost Zadra, što Mulaomerović želi vidjeti od svoje momčadi u sudaru s liderom FAVBET Premijer lige?

- Želim vidjeti prije svega reakciju nakon poraza od Cibone. Zadar je apsolutni favorit, imaju visinu, igraju dva natjecanja, imaju i širinu, a sa svim tim i bolje momčadi od nas imaju problema. Želim vidjeti naš karakter, energiju, želim da budemo puno hrabriji. Cibona nas je dobila s pet igrača, Zadar ih ima 12, igraju brzo, atraktivno. Nama u rosteru nedostaje jedan visoki igrač i jedan bek. Mi praktički igramo s dvije četvorke koje su petice, i s dvije trojke koje su četvorke. I patimo u skoku, Cibona je to zorno pokazala.

Zadar je prva od pet vezanih utakmica koje će Cedevita Junior odigrati izvan Zagreba u sljedećih deset dana. Od ponedjeljka su na drugom balonu ABA 2 lige u Zlatiboru, gdje ih čekaju okršaji s TFT Skopljem, Zlatiborom i Širokim, a onda u povratku kući gostuju u Sinju, kod Alkara. Težak raspored...

- Ovaj će period pokazati dosta toga. Jasno je da s ovakvim rosterom ne možemo izdržati dva natjecanja, posebno kad se igra u ritmu svaka dva dana, ali što je, tu je. Molimo Boga da se netko ne ozlijedi, da nam netko ispadne netko iz rotacije. Pet je to teških izazova, Zadar, pa onda Skoplje, Zlatibor, Široki i na koncu Sinj, koji će nas dočekati s novim trenerom. Treba ostati fokusiran, ali i imati energije. Doduše, kad uđeš u balon, imaš termin od 45 minuta za trening između utakmica i to su samo regeneracijski treninzi.

Za kraj je Dair Mulaomerović iznio svoj kut priče o kraju utakmice protiv Cibone.

- Pozvati minuta odmora u tom trenutku je bilo nekorektno. Cibona je na to imala pravo, a moje je pravo da nakon toga ne dam ruku treneru Vuliću. Ja nikada nisam u takvoj situaciji zvao minutu odmora. Poštujem i to da mi se Vulić ne želi ispričati, ali isto tako mu ja više neću dati ruku. Znaju me svi kakav sam, znaju moj karakter. Vulić je pogriješio i zbog toga što je to napravio svom bivšem klubu, pa je time pokazao nepoštovanje i prema meni kao treneru, ali i prema klubu. I to je zadnje što ću reći na ovu temu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:34