ZVONKO PAVIC Cropix
SPORTSKO JUTRO

Teška sramota iz Zadra, veliki Dražen Petrović nije to zaslužio: ‘Ovo nije stvar kluba nego osobni obračun‘

Zadar nije pustio dva svoja igrača na utakmicu za Dražena Petrovića što je izazvalo velike komentare
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 17:57

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti već neko vrijeme zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira te svakim radnim danom u dva navedena termina.

U današnjem izdanju emisije pričali smo o jednoj lijepoj stvari koja će se dogoditi 5. rujna u zagrebačkoj Areni kada će se održati utakmica za Dražena Petrovića na kojoj će igrati hrvatska reprezentacija protiv selekcije Europe koju će voditi treneri Željko Obradović i Neven Spahija.

Izbornik Hrvatske Josip Sesar je jučer objavio popis reprezentativaca, a hrvatsku momčad predvodi Mario Hezonja. NBA igrači neće igrati zbog nemogućnosti plaćanja osiguranja za njih, a Sesar je u razgovoru s trenerima pojedinih momčadi neke igrače ostavio van popisa. No, ono o čemu se priča ovih dana je to da KK Zadar nije pustio svoja dva igrača, Marka Ramljaka i Lovru Mazalina.

- To je veliki skandal, usudio bih se čak reći i sramota. Ono što se događa na liniji između Zadra i HKS-a, hrvatske košarkaške reprezentacije, posljednjih godinu ili koliko već dana je tužno i sramotno. Nevjerojatna je činjenica da naš trenutno najbolji klub ne pušta, odnosno da se uvijek nađu neke isprike da se njihovi igrači ne nađu u krugu reprezentacije. Skidam kapu izborniku Sesaru što u niti jednom trenutku nije digao glas, što nije ušao u polemiku ni sa Zadranima ni s njihovim trenerom Danijelom Jusupom oko svega što se tu događa. Da sam na njegovom mjestu, ja bih svakako tu reagirao - komentirao je cijelu situaciju novinar Sportskih novosti Emir Fulurija.

Još jedan član redakcije Sportskih novosti, Davorin Olivari se nadovezao:

- Ne znam kako bih ovo komentirao da ne upotrijebim neke teže riječi. Kad govorimo o Zadru, mislim da to nije stvar kluba nego osobni obračun njihovog trenera Danijela Jusupa. Mislim da u ovom slučaju moramo govoriti direktno o imenu i prezimenu, a ne o klubu Zadru. To sve kreće od trenera Jusupa. Nisam dovoljno duboko u problematici odnosa između Jusupa i HKS-a ili Sesara da bih mogao analizirati, ali ovo je isključivo odluka trenera Jusupa, a ne košarkaškog Zadra. Očigledno tu ima velikih animoziteta, ali ne pustiti igrače na utakmicu za Dražena Petrovića, to nema nikakvog smisla.

Linker
05. rujan 2024 10:58