HT PREMIJER LIGA

Smajlagić ostavio Cedevitu na vrhu! U derbiju osmog kola Gorica poražena na krilima čudesnog beka

Trice šutirao 8-9 i postigao 32 poena, od čega je u posljednjih deset minuta ubacio 17
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. listopad 2021. 20:46

Cedevita - Junior Gorica 92:79 (20:24, 26:24, 20:15, 26:16)

CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović, Radović 15p, 3s, Jelavić, Kučić, Filipović 4p, 4s, 8a, 4il, Smajlagić 32p, 9s, Bundović 6p, 3il, Miličević 2, Šabić 15p, 6s, 4a, 3ol, Bošnjak 3, Planinić 4p, 3s, Batinić 11.

GORICA: Uljarević 6p, 6a, Kalajžić 6p, 3s, 5a, Mašić 8p, 4s, Savić 13, Cinac 3, Majić 3, Sokol, Baković 20p, 10s, 3bl, Cvitković, Kapusta 20p, 4s, 4a, 3il, Konjević.

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja: 200. Suci: Jovović, Roglić i R. Hordov.


Cedevita Junior je izdržala nalet Gorice, koja je u prvom dijelu imala i 41:29, stigla je do poluvremena, othrvala se i seriji Emila Savića s kojom je Gorica opet preuzela kontrolu rezultata i stigla je do nove, sedme pobjede u sezoni.

Imala je Gorica, dakako, i Svena Smajlagića, koji je igrao čudesno.

- Poput Pipeta - kazat će njegov trener Damir Mulaomerović, asocirajući na zlatnog olimpijca, Svenovog tatu, Irfana Smajlagića.

Pipe nikada nije zabio trideset, iako nisam siguran, mogao je on i to, ali svakako trice nije šutirao 8-9 poput Svena, jer ih u rukometu - nema.

- Odličan je ovo osjećaj. Pa, ne znam, zabijao sam u ABA 2 ligi preko trideset, ali nisam šutirao 8-9 trice - dodao je Smajlagić.

Sven Smajlagić je zabio 17 poena u zadnjoj četvrtini, ukupno 32, a skupio je i devet skokova.

- Imao sam danas dobar osjećaj, uvijek idem na taj skok, nekada se ne odbije gdje bih htio. Očekivali smo tešku utakmicu i jako za nas bilo važno da se približimo Gorici do poluvremena. U drugom je to bila drugačija utakmica. Sada je bila moja večer, sutra će biti od nekoga drugoga. Idemo utakmicu po utakmicu, pa vidjeti što s time možemo napraviti. Ovo je liga u kojoj svatko svakog može dobiti, Cibona je umalo izgubila od Sonika, Zadar od Alkara - zaključio je Sven Smajlagić.

Damir Mulaomerović tražio je način da okrene utakmice koja je u dobrom dijelu prvog poluvremena izgledala kao Goričina, imala je Gorica 41:29, ali se na odmor otišlo samo sa 48:46 za Goricu. Onda je Cedevita Junior sve okrenula, imala i 56:46, da bi se Gorica vratila, a onda je eksplodirao Smajlagić.

- Dobrog smo protivnika dobili. Mnogo je ljudi mislilo kako je ona pobjeda nad Cibonom bio za nas jako dobar dan, ali mi treniramo dobro i mi smo dobri. Gorica ima sjajnu šutersku momčad, pogodila nam je devet trica u prvom dijelu, raširili su nas. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, a i imali smo fantastičnog Smajlagića, ja ga nikada nisam nikada vidio takvoga. Približili smo s dvije trice prije odlaska na odmor, tu je bio ključ - kaže Damir Mulaomerović.

I sada je Cedevita Junior prva...

- Da nam je to netko ovo pričao na početku sezone, proglasili bi ga ludim. Međutim, sav se naš trud isplatio, svi igrači su tu potegli, sve se isplatilo. Po dosadašnjim igrama mi smo ovo mjesto i zaslužili, a sada idemo dalje, utakmicu, po utakmicu, slijede Sonik Puntamika, pa Zabok. Kao trener, uživam voditi ove momke - pucao je od zadovoljstva Mulaomerović.

U Gorici su vidali rane. Opet su, kao i u proteklom kolu protiv Škrljeva, izgubili utakmicu koja je mogla otići i na njihovu stranu, pa su sada nakon osam kola na skoru 4-4.

- Moramo pogledati snimku utakmice i vidjeti što nam se dogodilo, jer smo zadnje dvije utakmice reagirali jako loše u završnicama, imali smo prednost i ispustili je. Trebamo se skupiti kao momčad i popraviti sve što možemo - izjavio je Emil Savić, koji je u jednom trenutku pokrenuo Goricu, odigrao napadački sjajno, stavio je tricu za vodstvo Gorice od 70:69 na nešto manje od osam minuta do konca.

A onda se ukazao Sven Smajlagić i priči je bio kraj.

Linker
29. rujan 2024 04:19