I Lovro Gnjidić će se prijaviti za draft

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKA NAJAVA

Poznati srpski menadžer objavio: Cibona će na ovogodišnjem NBA draftu imati čak tri košarkaša!

Osim Roka Prkačina, na NBA draft će se prijaviti još i Danko Branković te Lovro Gnjidić.
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2022. 15:41

Cibona bi ove godine mogla imati tri igrača na NBA draftu. Jasno je to nakon današnje objave uglednog košarkaškog menadžera Miška Ražnatovića na Twitteru.

Srpski menadžer je objavio kako će se Lovro Gnjidić, 20-godišnji playmaker zagrebačke momčad prijaviti na draft.

S obzirom na to kako je prije nekoliko dana u intervjuu za Sportske novosti Danko Branković izjavio da sigurno odlazi na draft, a da se tamo očekuje i Roko Prkačin, koji se lani povukao s drafta, onda se čini kao da će Cibona imati tri igrača u izboru mladih igrača za NBA ligu.

No, brojka od tri igrača na draftu ne znači da će NBA liga sljedeće sezone biti bogatija za tri hrvatska košarkaša. Dapače, vrlo je izvjesno kako će NBA komesar Adam Silver na draft noći 23. lipnja pročitati jedno ili čak nit jedno hrvatsko ime. Naime, Branković i Gnjidić se ne spominju na niti jednom 'mock draftu', odnosno predviđanjima izbora koja rade američki mediji. Na njima se samo nalazi Prkačin, ali i on sve više pada. Prije početka ove sezone izgledao je kao siguran izbor pri dnu prve runde, ali su mu, zbog ozljede i nešto lošijih igara, dionice sve više počele padati pa je Prkačin s nekih lista potpuno ispao s popisa 60 imena dok se na ostalima nalazi u drugoj rundi drafta pa bi vrlo lako i on mogao ostati bez izbora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 20:27