JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
‘ČAST I ZADOVOLJSTVO‘

Novo lice na klupi hrvatskog prvoligaša, uskoro se očekuje i prvo pojačanje: ‘Hvala na povjerenju‘

Ovakvim raspletom zadovoljni su i čelnici kluba
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 11. lipanj 2024. 22:59

Ono što se najavljivalo prije nekoliko tjedana u ponedjeljak je dobilo i službenu formu. Roko Jurlina (31), mladi zadarski trener i aktualni izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, novi je trener košarkaša Šibenke, objavili su s Baldekina. Jurlina je talentirani trener, koji je uspješno vodio mlađe uzraste Zadra, ali i Hrvatske. Ima ponešto iskustva i u seniorskoj košarci, kao trener Sonika i Jazina.

- Čast mi je i zadovoljstvo da sam postao glavni trener kluba s dugogodišnjom košarkaškom tradicijom kao što je Šibenka. Ovim putem zahvaljujem Upravi na pruženom povjerenju. Vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine koje bih trebao provesti u Šibeniku, napraviti napredak u svim segmentima kluba. U razgovorima s Upravom osjetio sam da imamo sličnu košarkašku viziju, nadam se da ćemo zajedničkom suradnjom Uprave, stručnog stožera, igrača i naravno neizostavnih navijača, ostvariti dobre rezultate i sve zacrtane ciljeve - kazao je za službene stranice kluba Jurlina.

Ovakvim raspletom zadovoljni su i čelnici kluba s Baldekina.

- Duže vrijeme smo pratili rad trenera Jurline. Jako nam se sviđa kako na terenu izgledaju ekipe koje on trenira i vodi, te je bio naš prvi izbor. Prošle zime smo ostvarili prve kontakte, međutim suradnja zbog njegovih obveza tada nije bila moguća. Vjerujemo da je ono što Roko prezentira i predstavlja kao trener točno ono što u ovom trenutku trebamo. Istog trenutka smo se pronašli oko vizije i načina na koji bi Šibenka trebala izgledati u sljedeće tri sezone. Roko je mlad, ambiciozan i po meni najperspektivniji košarkaški trener u Hrvatskoj koji uz trenersku ima i diplomu pravnog fakulteta. Idemo raditi teško, pošteno i bez velikih najava. Dat ćemo sve od sebe da ovo ljeto složimo jednu karakternu, mladu, kvalitetnu i respektabilnu ekipu koja će na parketu biti spremna za klub i navijače dati zadnji atom snage. Roku želim dobrodošlicu u klub, da zajednički u sljedeće tri sezone dođemo na puno veću razinu, mi kao klub i Roko kao trener - istaknuo je predsjednik kluba Ante Nakić.

Uskoro će klub s Baldekina - kako doznajemo - predstaviti i prvo pojačanje za novu sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. lipanj 2024 23:00