RONALD GORSIC/CROPIX
SKRIVENI ADUT ZA NBA DRAFT

Hrvatska bi u njemu mogla godinama imati vrhunskog playa: ‘Težim tome da što više nalikujem Luki Dončiću‘

Daroviti Cibonin igrač o ostanku pod Tornjem nakon turbulentnog ljeta i očekivanjima u novoj sezoni
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. rujan 2021. 10:35

Iza Lovre Gnjidića ljeto je kakvo nije mogao zamisliti. Znate već priču oko odlaska u Mornar, priču koja nije bila samo regionalni trač, jer o njoj je na službenoj stranici KK Mornara govorio i sam klub, o tome je čak izjavu u jednom trenutku dao i sam Gnjidić.

Onda se ništa nije događalo, pa je Gnjidić dobio sedam dana viška odmora, nakon kojega je došao u Cibonu i u pratnji tadašnjeg agenta Mateja Mamića, prema objavi kluba, izjavio da želi otići, a klub ga je suspendirao. Pa se Gnjdić ispričao, počeo trenirati, da bi u dogovoru s novim agentom, Miškom Ražnatovićem, pred koji dan potpisao produženje ugovora s Cibonom.

- Mogu se sada fokusirati na sebe, na momčad. Sretan sam što sam ostao. Miran sam u glavi. To je super, zahvalan sam klubu na novom ugovoru. To je pokazatelj što klub vidi u meni i koliko mi vjeruje. U ugovoru postoji NBA odšteta, kao i odšteta za europske klubove.

Skriveni adut za draft

Može li se iz Cibone ili ABA lige u NBA?

- Može se, u zadnje vrijeme su to dokazali i Žižić i Zubac. S dobrim igrama može se nametnuti. Nema me još u prognozama za NBA draft 2022, ali ja sam skriveni adut. To mi i odgovara, jer nemam pritisak na sebi da moram u NBA, nekako mi je sve još nerealno. San je isti, vidim se za koju godinu u NBA.

Što bi trebao popraviti na sebi da jednog dana i zaigra u najjačoj ligi na svijetu?

- Trebao bih prije svega popraviti fizičku snagu, ali i dobiti na mirnoći u igri. Ono, da ne glavinjam previše. Imam neke vizije u kojima nekada pretjeram, pa sve ode u fantaziju, ha, ha, ha...

image
LUKA GERLANC/CROPIX


Najveći gušt je zakucavanje iz prodora?

- Ne, nije to, to tako ispada. Ali neko lijepo dodavanje mi je još uvijek draže.

Svaki dan na bolje

Tko mu je igrač kojemu se divi, kojega pokušava iskopirati?

- Dončić je najveći uzor, jer to što on igra je iznad svega. Težim da mu što više nalikujem. Sviđa mi se kod njega kontrola ritma igre, način na koji vodi utakmice. To je nešto čemu težim, ne naravno s istim brojkama uz svoje ime, ali na nekoj manjoj razini svakako.

Osim snage, što je to bi još morao popraviti?

- Uvijek se može raditi na šutu, poboljšavati šut iz raznih situacija.

Trener ga hvali, to mu odgovora.

- Dat ću sve od sebe, ima puno toga u čemu mogu napredovati, ali svakog dana ide prema boljem.

Kakve su ambicije Cibone u novoj sezoni?

- Vrlo smo mlada momčad, imamo puno potencijala i možemo daleko, posebno u Hrvatskoj. Cilj je ući u domaća finala, osvojiti prvenstvo. U ABA ligi ciljamo gornji dio ljestvice i miran završetak sezone.

Dosta igrača u Ciboni može igrati s loptom, to Gnjidiću jako odgovara.

- U Opatiji smo u određenom periodu igrali zajedno Vildoza, Gegić i ja, pa tko god bi od nas uzeo loptu, prenio je. To je nešto što nam svima olakšava posao.

Lovro Gnjidić u sezoni u kojoj se očekuje puna eksplozija. I reprezentacija je tu negdje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:43