DAMJAN TADIC Cropix
U NADI JE SPAS

Cibona ostala bez još jednog igrača, Repeša poručuje: ‘I dalje vjerujem u deblokadu‘

Zagrebačka će momčad konac sezone morati odraditi s pet seniora
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. veljača 2024. 14:57

Cibona je reprezentativnu stanku iskoristila kako bi trenirala, prvi puta otkako je došao za trenera Dino Repeša u kompletnom sastavu, uključujući i one igrače koji nastupaju samo u ABA ligi, deset dana. Posljednja je to bila zgoda za pripremiti završni zamah u sezoni, koja, po svemu sudeći, neće biti zaokružena u nekom napadu na trofej.

Cibona je odigrala finale Kupa Krešimir Ćosić, tu je bila i u nekoj šansi, no nije mogla parirati Zadru i njihovom sjajnom šuterskom danu u koji su ugradili 17 pogođenih trica. I primili su Vukovi - usprkos toga - samo 80 poena.

Usput su imali velikih problema u penalima Filipa Bundovića i Domagoja Vukovića, jedinim igračima u visokoj liniji u postavi koja nastupa samo u domaćim ogledima. Sada bi ti problemi mogli biti i veći, jer je Cibona ostala bez Domagoja Vukovića, koji je prihvatio ponudu s Tajvana i odgođenoj utakmici protiv Dubrave participirao samo sedam minuta, tek kao osigurač. Nije niti trebao kao takav, jer je Filip Bundović bio na 18 poena i 19 skokova u pobjedi od 71:53.

image

Cibona - Krka, Domagoj Vuković

- Izgurat ćemo nekako tu utakmicu protiv Šibenke koja nas čeka za vikend, onda će nam se za treći krug Prvenstva priključiti Josip Pavković i Borna Katanović, igrači koji su bili na posudbi u Boscu. Na žalost, nismo uspjeli dovesti Filipa Kalajžića, igrača koji je bio lanjske i ove sezone na posudbi u Dubravi. Kalajžić odlazi u Dubrovnik, iako mi je taj potez neshvatljiv, jer bi ovdje imao istu minutažu i svakako bolji trenažni proces - započeo je Dino Repeša.

Svlačionica je ujedinjena

Zar Cibona, pošto je Kalajžić njezin igrač na posudbi, nije mogla utjecati na ovu odluku?

- Bilo je u cijeloj toj priči i nekih drugih, zakulisnih igara i ne bih ulazio detalje. Svakako bi nam Kalajžić pomogao, ali možda su tu bili neki drugi motivi.

Kako bilo, Cibona će konac sezone morati odraditi s pet seniora (Krešimir Radovčić, Aleksandar Aranitović, Ivan Majcunić, Ivan Perasović i Filip Bundović), dok će rotaciju popraviti Pavković i Katanović.

- Osobno se i dalje nadam da će se dogoditi deblokada, kako bismo mogli zaigrati i u domaćem prvenstvu s Jakovom Mustapićem, Domagojem Proletom, Matejom Bošnjakom i Tomislavom Buljanom. Suludo je igrati s tako malim fondom igrača. Međutim, vjerujemo da ćemo u toj izazovnoj situaciji moći odgovoriti, postići što je moguće bolji plasman.

Što se zbiva s ta četiri igrača za koje ostaje odigrati samo šest kola ABA lige i bit će od početka travnja u situaciji - ako se ne riješi deblokada, za što nema jamstva - da im je sezona završena?

- Njih četvorica, kao i ja, vjerujemo da će se doći do deblokade i da ćemo normalno zaključiti sezonu. Sada se trebaju fokusirati na preostale utakmice u ABA ligi, ostvariti tu što je moguće bolji plasman. Onda treba vidjeti, znam da Buljan i Proleta imaju ugovore i za iduću sezonu, hoće li netko od njih ići na posudbu, bit će u domeni odluke kluba.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

S obzirom na to da je Cibona prilično igrački osiromašena u domaćem prvenstvu i teško je u takvoj konstelaciji snaga tražiti od nje da napada naslov, dok je i u ABA ligi u nekom međuprostoru između doigravanja i borbe za ostanak, kako će se to odraziti na natjecateljski motiv u momčadi?

- Mi smo trenutačno u ABA ligi na jednakom broju pobjeda udaljeni od doigravanja i ispadanja. No, tu nas čekaju dobre utakmice, tražit ćemo pobjede i truditi se odigrati što je bolje moguće. U domaćem prvenstvu smo na trećoj poziciji i nećemo se smjeti zadovoljiti time samo da odigramo do kraja, nego ćemo pokušati dobiti svaku sljedeću utakmicu. Želimo zadržati to treće mjesto do doigravanja, izboriti polufinale, onda vidjeti gdje smo.

Kako u cijeloj toj situaciji reagira momčad, kako ju osjeća Repeša?

- Na treninzima su odlični. Svlačionica je ujedinjena, rade svi jako dobro, pokazalo se sve to u utakmici protiv Dubrave. Podigli smo u ovoj stanci razinu treninga, jer do sada, zbog toga što su utakmice bile svaka dva, tri dana to nismo stigli napraviti otkako sam ja trener. Vidi se napredak, iz utakmicu u utakmicu će to sve biti bolje i vjerujem kako će smo dizati našu sportsku formu.

Više igrača - veća energija

Sljedeće utakmice koje čekaju Cibonu jesu Šibenka na Baldekinu za vikend i onda domaćinstvo Studentskom centru u utorak.

- Neće biti lagano. Šibenka igra sve bolje, već su jednom nogom u doigravanju, vidi se da su se digli dolaskom trenera Josipa Pandže. Trče, igraju slobodnije, podigli su obranu. Vjerojatno nas čeka i pun Baldekin. Za Podgoričane se moramo pripremiti, dok s obzirom na to da ćemo u toj utakmici imati veći broj igrača u rotaciji očekujem puno veću našu energiju. Usput smo u stanci pripremili neke nove stvari u obrani, prije svega smo željeli popraviti agresivnost na lopti i to ćemo pokušati prebaciti na teren - zaključio je Dino Repeša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 20:32