Krešimir Radovčić

 RANKO SUVAR Cropix
NOVOSTI POD TORNJEM

Cibona gotovo kompletirala momčad, evo kako bi Vukovi trebali izgledati u sljedećoj sezoni i tko nedostaje

Tko će, kada i kako sve to platiti, još uvijek se ne zna
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 18:38

Alex Stein, trener Jakša Vulić, Domagoj Proleta, Jakov Mustapić, Tomislav Buljan, Matej Bošnjak, Domagoj Vuković, Ivan Majcunić i sada kapetan Krešimir Radovčić. Tim redom je Cibona ovaj tjedan objavljivala potpise ugovora za sljedeću sezonu, uz naglasak da je Mustapić potpisao do 2025. godine, Buljan i Bošnjak do 2026. Tko će, kada i kako sve to platiti, još uvijek se ne zna, odnosno iz Tornja ne stižu bilo kakve objave da su dugovi - barem iz prošle sezone - sanirani, odnosno da je skinuta blokada registracije igrača...

Međutim, priča o budžetu Cibone je već poprilično izlizana, s obzirom da se tamo već dosta dugo - i više od desetljeća - potpisuju ugovori koji se u konačnici ne ispoštuju, barem ne u nekom "normalnom" roku, odnosno bez povlačenja zaštita na Savezu, FIBA-i ili pak sudu. Teško je ne sumnjati da će nešto slično raditi i momci koji ovih dana potpisuju pod Tornjem.

U međuvremenu su pak Vukovi gotovo pa kompletirali momčad s kojom će se ući u novu sezonu ABA lige i HT Premijer lige. Potpisom Radovčića koji će tako i četvrtu sezonu igrati za Cibonu, bekovska linija s američkim playom Steinom, te Mustapićem i Majcunićem još uvijek ne djeluje puno, pogotovo ako se tome doda da na niskom krilu uskoro treba ići objava o ostanku Ivana Perasovića pa nije teško zaključiti da tu još treba šutersko pojačanje za pozicije 2-3. Pod košem je situacija vrlo slična jer tu su Buljan, Proleta, Bošnjak i Vuković pa je evidentno da u kompoziciji momčadi tu nedostaje tek još jedna čista "petica" za rotaciju.

To bi trebala biti Cibona za novu sezonu, na papiru vrlo tanka ako je kriterij borba za domaće trofeje...

Linker
29. rujan 2024 00:28