Amar Gegić
 LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
OPET INFARKTNA ZAVRŠNICA

Cibona drugi dan zaredom slavila u Zadru s ‘pola koša‘ viška, HR reprezentativac sa sirenom utišao Jazine

Nakon pobjede protiv Zadra u regionalnoj ligi, Cibosi su slavili i protiv Sonika u domaćem prvenstvu
Piše: Ivica GjergjaObjavljeno: 09. listopad 2021. 20:05

SONIK - CIBONA 69:70 (16:21, 16:13, 16:6, 21:30)

ZADAR - Dvorana Jazine. Suci: Jurčević, Roglić i Mjeda.

SONIK PUNTAMIKA: Jurič 4, P. Marić 16p, 4a, 3il, Palčić 10p, 5a, 5il, Tomas, Šarlija 8p, 4s, G. Marić 5p, 3a, Zelanto, Keserović, Ninčević, Pavin, Prskalo 10p, 4s, Vučić 16p, 13s, 3ul, 3il.

CIBONA: Vujović, Radovčić 7, Vranković 7p, 7s, 3b, Mustapić 2p, 3s, 3ul, Prkačin 12p, 7s, 3il, Gegić 5p, 3a, Vildoza 6p, 4s, Majcunić 8, Gnjidić 4il, Branković 8p, 7s, Drežnjak 10p, 6s, Reuvers 5p, 3s.


Namučila se Cibona kod drugog zadarskog predstavnika u Jazinama. Očevidno je lijepo je Ciboni bilo ovih dana doći u goste zadarskim košarkaškim klubovima. Ovaj put rezultat za nju je bio izuzetno povoljan, naime pobijeđen je Zadar, a samo 22 sata kasnije i mlađi brat Sonik Puntamike. Rekli bi za Cibonu „puna šaka brade“.

Kada već govorimo o pobjedi moramo kazati da su mladi, poletni, potentni dečki Cibosa zaslužili to što su uzeli bodove na Višnjiku i u kultnim Jazinama. Koliko su dobro ušle obje ekipe u utakmicu pokazuje i to da su prvi koševi Prkačina pali u trećoj minuti. Na drugoj strani u dobroj tranziciji je Šarlija poravnao na 2:2. Niskom postavom trener domaćih Stipe Kuliš htio je iznenaditi te je učinio igru brzom, tranzicija i dobra obrana su se nadopunjavali, a kapetan Palčić i P. Marić su doveli u vodstvo domaćina 12:8 u petoj minuti. Nakon toga Cibona odlično odrađuje svoj dio, Radovčić ih lijepo vodi, a ostali njegovi suigrači završavaju prvu četvrtinu vodstvom 16:21.

I u nastavku očevidan je nedostatak visine domaćih košarkaša, a iz kojih njihov trener Kuliš izvlači maksimum u brzim kontrama i na vanjskim šutevima, gdje se gosti nisu udaljili više od pet koševa razlike 21:26 - sedma minuta drugog dijela. Po tko zna koji put pokazalo se - visina domaćih problemom poglavito ako je van igre Šarlija, ne mogu se suprotstaviti Gegiću, Brankoviću, Vrankoviću i drugim igračima Cibone. I s tim hendikepom ne predaju se, domaći igrači pressingom, frenetičnom borbenošću dostižu Cibose, prvo je zabio Prskalo tricu i Petar Marić dvicu te dolaze na samo dva koša razlike 32:34, s kojim se završava prvi dio susreta

Nešto je falilo u igri gostiju ili su podcijenili domaćina u nastavku, dozvolivši Soniku poravnanje i bolju igru. Upravo tada su bili Prskalo i s četiri koša i Vučić nezaustavljivi. Odlični domaćini pred kraj preko Marića (dvije trice) i Vučića završavaju treću četvrtinu s 48:40, a tada su neprepoznatljivu Cibonu limitirali na ukupno postignutih šest koševa u četvrtini.

Da su dobro ukomponiran sastav Ciboni pokazuju Prkačin i Radovčić koji poravnavaju na 50:50 pet minuta prije kraja. Tvrd je Punta orah, ne predaje se vodi s četiri do pet koševa, a gosti s kompletnim i najboljim sastavom teško uspijevaju do koša, G. Marić i Jurič i P. Marić svojim pogocima na drugoj strani drže na distanci četiri koša. 2,26 minuta do kraja zvao je minutu odmora trener Cibone,

Nije bio ugodan, miran, dapače. I nakon toga - ništa bolje za Cibose, Vildoza čini faul, kapetan Palčić pogađa oba slobodna i diže rezultat na 66:59, na 1,13 sekundi. Majcunić tricom i dodatnim bacanjem najavljuje neizvjestan završetak 66:63 na 50 sekundi.

No sve kvari Gegić faulom na Juriču, a ovaj pogađa jedno, da bi Vranković na drugoj strani zabio dva za 67:65 na 13 sekundi prije kraja. Tada Petar Marić pogađa jedno slobodno bacanje, a na drugoj strani koš za goste, za 68:67 postiže Drežnjak. Isti igrač donosi pobjedu Ciboni 0,35 sekundi prije kraja tricom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:51