RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
OTKRIO TOČNU BROJKU

Aco Petrović objavio veliku vijest, evo koliko je milijuna skupljeno za Cibonu! ‘To je skupljeno u tri dana‘

Akcija se nastavlja, a prve sljedeće korake javnost će saznati u danima koji dolaze.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2022. 18:10

Najavljivao je Aco Petrović to od ponedjeljka, sportska javnost kao i svi zainteresirani, na koncu barem oni koji su položili njihov novac, žele saznati koliko je novca uplaćeno u akciji za spas Cibone. U 18 sati obznanjene su prve brojke, odnosno skraćeni financijski izvještaj akcije koja je u svom prvom stupnju. Tako je to nazvao Petrović, nekadašnji igrač, trener, direktor i klupski dužnosnik koji je u inicijativi s još nekolicinom suradnika odlučio, valjda jednom za svagda, obrisati Cibonine financijske dugove.

Zasad je u Acinoj inicijativi skupljeno, kako je sam napisao - 2.894.491,39 kuna. Dakle, nešto manje od tri milijuna. Uz zahvalu i napomenu, da je toliko skupljeno samo u tri dana.

U ponedjeljak je dakle, sa Sašom Pavličićem Bekićem, našim priznatim pravnikom sjeo za stol u Ciboninoj dvorani i sve iznio pred javnost. Traži se pet, sedam, deset milijuna eura - a zasad se skupilo... tri milijuna kuna, odnosno 385 tisuća eura. Naravno, akcija se nastavlja.

Aco je najavio da se u prvom stupnju akcije pozivaju veliki ulagači, kolokvijalno nazvani "kapitalcima" koji će uplaćivati veće svote novca, od pet tisuća eura na više po uplati. Već tu bi se, kako je rekao, mogao skupiti presudni milijun eura, koliko treba uplatiti FIBA-inom BAT-u (Basketball Arbitral Tribunal) putem kojeg su se igrači kojima klub duguje novac naplaćivali. Tek kada se uplati BAT, Cibona može dovoditi nove igrače i tako nastaviti s igrom...

U drugom i trećem stupnju, bude li ih, odnosno dobije li akcija potreban zamah, inicijativa Mi smo Cibona pozvat će i druge, građanstvo, da svojim, tada više simboličnim ali jednako važnim uplatama na račun udruge omoguće aktualnom osvajaču domaće duple krune što normalniji sportski život.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:29