Aleksandar Aco Petrović

 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
NEMA PREVIŠE VREMENA

Aco Petrović najavio: ‘Tog dana ćemo znati postoji li realna šansa za spas Cibone! Ovo se mora znati...‘

Nema više priča o deset milijuna eura, nema priča niti o sedam milijuna
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. lipanj 2022. 09:23

U petak je Aco Petrović, shodno najavama, objavio koliki je točno iznos do sada prikupljen na računu udruge Mi smo Cibona, koji služi za spas kluba zapalog u teške dugove. Nakon tri dana akcije, s time da je sve stiglo u tjednu kad se s praznikom spajao vikend, stiglo se do brojke od gotovo tri milijuna kuna. Najveći priliv novaca tako Petrović očekuje od prvih dana novog tjedna. Usput je objavio da će s novim informacijama izaći 1. srpnja, u 18 sati.

- Tada ćemo znati postoji li realna šansa za spas Cibone ili ne. Svjestan sam koliko je zahtjevna situacija, ali nema predaje - podvukao je Petrović na svom Twitteru.

Usput je dodao neke realnije svote oko toga koliko je cilj skupiti novaca. Nema više priča o deset milijuna eura, nema priča niti o sedam milijuna.

- Naš cilj je minimalno skupiti dva milijuna eura. Akumulirane blokade na BAT-u i FINA-i iznose 500.000 eura. Uplatama i razgovorima treba deblokirati Cibonu te početi pripreme za novu sezonu. Vremena nema puno, teče tik-tak...

Usput, početkom tjedna bi se trebao doznati i epilog sastanka kojeg je netko od potencijalnih investitora imao pred kraj tjedna u gradskom poglavarstvu, odnosno, očekuje se da neki izlaz iz slijepe ulice ponude i ljudi koji su još uvijek u tijelima kluba. Jesu li dvije inicijative, ona Acina i ona klupska sinkronizirane, također bi se trebalo odgonetnuti u sljedećim danima.

Svaka nova financijska injekcija, bez obzira iz kojega smjera dolazi upravo je nasušno potrebna kako bi klub nastavio svoj život. Petrović je pokrenuo lavinu koja je, čini se, uhvatila korijene. Tim više što je sve više uplata, a one će se i nastaviti, koje su manje od prvotnih 5000 eura koje su zazivane. Čeka se rasplet.

I čeka se zeleno svijetlo kako bi se mogla početi sklapati sezona. Tu se već kasni pa je 1. srpanj doista krajnji rok da se stvari počnu raspetljavati. Već mjesec dana kasnije trebalo bi krenuti u pripreme za novu sezonu. Tko, kada, s kime i s kakvim proračunom trenutačno je posve nejasno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:59