'NEĆEŠ ŽIV IZAĆI IZ GRČKE'

HRVAT SPAŠAVAO TURSKOG SUCA 'Kunem ti se, ubit ću tebe i tvoju obitelj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2015. 14:56

Prema pisanju španjolskih medija, predsjednik i vlasnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos prijetio je smrću jednom od sudaca utakmice košarkaške Eurolige između slavnog grčkog kluba i ruskog CSKA-a, a na 'liniji paljbe' našao se i hrvatski sudac Sreten Radović. Divljački incident se dogodio u ponedjeljak u svlačionici nakon velike PAO-ve pobjede u Ateni, zbog čega je grčki klub ekspresno kažnjen sa 150.000 eura.

Radović, koji je bio prvi sudac utakmice, naveo je u službenom zapisniku kako je morao držati Giannakopoulosa dok je ovaj prijetio drugom sucu Recepu Ankaraliju.

"Noćas nećeš izaći živ iz Grčke. Kunem ti se, ubit ću tebe i čitavu tvoju obitelj", urlao je Giannakopoulos, a sve je to navedeno u zapisniku.

Mediji navode niz uvreda koje je predsjednik grčkog kluba uputio i majki, ženi i djeci suca Ankaralija koji je s Radovićem i Slovencem Damirom Javorom vodio treću utakmicu četvrtfinala. PAO je na kraju pobijedio CSKA 86-85 te smanjio omjer u pobjedama na 1-2.

"Minutu nakon što smo ušli u svlačionicu Dimitris Giannakopoulos je gurnuo i otvorio vrata u pratnji dvojice muškaraca. Bacio je veliku svijeću prema Ankaraliju no pogodio je stolicu. Prema meni je bio ekstremno agresivan", napisao je u zapisnik hrvatski sudac navodeći da je vrijeđanje u svlačionici trajalo oko dvije minute.

"Nije bilo ni zaštitara ni policije da nas zaštiti", istaknuo je Radović navodeći kako su i navijači laserom ometali igrače ruske momčadi, bacali petarde te da je iz dvorane udaljen jedan navijač koji je iznimno agresivno prijetio igračima. Nakon utakmice na parket su bačene boce, upaljači i tvrdi predmeti zbog čega je Panathinaikosu izrečena kazna od 150.000 eura.

Linker
22. rujan 2024 10:36