EKSLUZIVNO ZA SN

HEZONJA 'Trebao bih biti prvi na NBA draftu! Ne znaju oni što je ozbiljna košarka'

Hezonja ove sezone u Euroligi postiže 7.9 poena, 2 skoka i 1.1 asistenciju za 16 minuta na terenu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. ožujak 2015. 18:42

Vjerojatno ste već čuli sve one priče o Mariju Hezonji. Osim što ste svi vidjeli neke lude šuterske serije ili zakucavanja koje možete vidjeti samo u potezima dana u NBA ligi. Kako vrijeme ide, tih je legendarnih priča, a možda i sve nisu istinite, sve više.

Počelo je još u Trnskom, kad je kao 16-godišnjak u zafrkanciji kazao Damiru Mulameroviću, legendi na zalasku karijere, “kako si mogao doći na trening u istim tenisicama kao ja?” pa do dolaska u Barcelonu i prvog sastanka kod Xavija Pascuala, “ja sam ovdje najbolji”.

Mario Hezonja znatno je popravio svoje brojke u ovoj sezoni. Iako u zadnjih nekoliko utakmica nije bio veliko povjerenje trenera (igrao po desetak minuta maksimalno) Hezonja ove sezone u Euroligi postiže 7.9 poena, 2 skoka i 1.1 asistenciju za pukih 16 minuta na terenu. Pritom ima šut iz igre 'centarskih' 61, 5 %, dok je trica na možda ne toliko impresivnih, ali vrijednih poštovanja 36,5 %. Kombinirajte dobro sikorištenu minutažu sa atraktivnom igrom i ludim samopuzdanjem i eto magneta za NBA skaute.

Odlazi li Mario Hezonja u NBA?

- Nemam pojma.

No, zna li koji bi trebao biti na NBA draftu?

- Hoćete iskreno?

Naravno.

- Prvi.

Cijeli intervju s Hezonjom pročitajte u tisaknom izdanju SN-a!

Linker
22. rujan 2024 09:43