Reuters / Reinhold Matay
NBA LIGA

Hezonja odigrao utakmicu karijere! Mario nastup začinio brutalnim zakucavanjem!

Treći put u nizu Mario je startao u petorci te za 37 minuta u igri zabio 21 poen (šut iz igre 9/17, trica 3/7) skupio 5 skokova, 2 asista te jednom ukrao loptu i jednom blokirao šut
Piše: HinaObjavljeno: 03. ožujak 2016. 08:43

U srijedu navečer Orlando Magic svladao je kod kuće Chicago Bullse 102-89, a jedan od ključnih igrača u pobjedi domaće momčadi bio je Mario Hezonja.

Mladi Dubrovčanin pružio je svoju najbolju partiju u NBA ligi do sada te pokazao što se od njega može očekivati u budućnosti - treći put u nizu je startao u petorci umjesto ozlijeđenog Evana Fourniera te za 37 minuta u igri zabio 21 poen (šut iz igre 9/17, trica 3/7) skupio 5 skokova, 2 asista te jednom ukrao loptu i jednom blokirao šut.

Iako je u statistici iskočila njegova igra u napadu, Mario je odličan doprinos dao u obrani gdje je cijelu utakmicu "ganjao" bekove Bullsa. Primijetio je to i trener Magica Scott Skiles koji je ovako komentirao ogled:

- Ovo je svakako bio korak naprijed. Imao sam osjećaj da je naša energija u obrani bila dobra. Mario je odigrao svoju najbolju obrambenu utakmicu do sad. Napravio je odličan posao ganjajući igrače.

Kako nas je već naviknuo, Mario ni sada nije bio potpuno sretan svojim nastupom:

- Očito je bilo dobro jer smo pobijedili, ali ja nikad nisam zadovoljan svojom igrom. Napravio sam nekoliko pogrešaka u prvom dijelu, ali smo u drugi dio ušli s više energije - kazao je Mario.

Što se upravo te energije tiče, mladi Hrvat ju je odlično demonstrirao u trećoj četvrtini kad je Orlando prelomio utakmicu. Hezonja je primio loptu na liniji trice, pobjegao svojem braniču i zatim snažno zakucao pokraj tri igrača Bullsa koji se nisu snašli na vrijeme da bi makar pokušali blokirati njegov pokušaj.