EUROBASKET

Gallinari neće u Sloveniju

'Jako mi je žao što neću moći dovršiti sjajnu NBA sezonu, ali i što neću moći pomoći reprezentaciji na Eurobasketu u Sloveniji. A tako sam se svemu radovao'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2013. 19:30

Talijanski košarkaš Denver Nuggetsa Danilo Gallinari (24) propustit će ostatak sezone u NBA ligi, ali i Eurobasket u Sloveniji zbog ozljede lijevog koljena. Ozljedu je Gallinari zadobio u četvrtak navečer u ogledu protiv Dallasa, a pretrage su pokazale da su mu stradali križni ligamenti.

Stoga će uskoro biti podvrgnut operaciji (još nije odlučeno gdje), nakon koje ga čeka dug period oporavka.

- Primio sam hrpu poziva i poruka, tako da sam morao nabaviti novi mobitel da bih svima odgovorio. Mentalno sam dobro. Psihički sam se pripremio za operaciju, a zasada samo ledim koljeno, koje me ni ne boli toliko – rekao je "Il Gallo" za Gazzettu dello Sport.

- Jako mi je žao što neću moći dovršiti sjajnu NBA sezonu, ali i što neću moći pomoći reprezentaciji na Eurobasketu u Sloveniji. A tako sam se svemu radovao – zaključio je krilni igrač Denver Nuggetsa.

Ove je sezone Gallinari na prosjeku od 16.2 koša, 5.2 skoka i 2.5 asistencija u 71 odigranoj utakmici. Njegova je ozljeda veliki udarac za ambicije Nuggetsa budući da je drugi najbolji strijelac momčadi, a najbolji im je strijelac Ty Lawson (16.7 koševa u prosjeku) također izvan pogona na neodređeno zbog ozljede desne pete.

Linker
25. rujan 2024 04:17