Ronald Goršić/CROPIX
NAPUŠTA ZAGREB

Francuz Mickael Gelabale napušta Cedevitu i odlazi u španjolsku Valenciju

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 11. prosinac 2012. 22:34

Već se nekoliko puta ove sezone dogodilo da Cedevita na parketu u određenim trenucima utakmice nema nijednog hrvatskog košarkaša. Petorku stranaca u Cedeviti čine Marques Green ili Vlado Ilievski, s kojima još igraju Bracey Wright, Mickael Gelabale, Predrag Šuput i Jusuf Nurkić. I ne samo to, četvorica od njih šest su u pravilu - starteri...

Nakon ovog tjedna, u kojem završava prvi kurg Eurolige, po pitanju stranaca u Domu sportova bi moglo doći do nekih promjena. Sigurno je da će Zagreb uskoro napustiti Marques Green, ljetos programirani prvi play, a na njegovo mjesto doći će američki razigravač po izboru Ace Petrovića. Što je uvijek dobra vijest. Jer, Aco zna “pogoditi” beka, pokazao je to puno puta do sada, od Chuckyja Atkinsa do Didija Drapera i Zacka Wrighta, kojeg je uzeo u reprezentaciju BiH.

Međutim, Petroviću bi bilo puno lakše da je playmakera tražio ljetos jer trenutačno je izbor na tržištu prilično sužen. “Na stolu” su tako proteklih dana bili Blake Ahearn, od kojeg je Cedevita odustala jer je profil igrača vrlo sličan Vladi Ilievskom, i Derwin Kitchen, kojeg su htjeli još na ljeto, iz Panathinaikosa je otišao u Cantu. Zanimljivih playeva ima u Razvojnoj ligi (NBDL), no, za njih treba platiti i odštetu od 50.000 dolara. Što bi zajedno s raskidom ugovora Marquesa Greena, kao i ono što bi se dalo do kraja sezone novom igraču - bilo previše.

Green je, dakle, već sada - bez obzira na to što će igrati u Vitoriji, ali i gotovo sigurno protiv Širokog u ponedjeljak - bivši, a Zagreb bi zajedno s njim vrlo lako mogao napustiti i - Mickael Gelabale.

Naime, iako je Cedevita prije više od mjesec dana krenula u pregovore oko ugovora do kraja sezone (Francuz je “vezan” samo do subote, ugovor mu istječe 15. prosinca), Gelabale to još nije potpisao, što se može protumačiti i odlaskom Bože Maljkovića, koji ga je i doveo u Zagreb, trener s kojim je svojedobno radio u Real Madridu, ali i ponudama bogatijih europskih klubova. Pa će tako, navodno, Mickael Gelabale od sljedećeg tjedna biti igrač Valencije, koju vodi Velimir Perasović.

Neće u Cedeviti zbog toga “rezati žile” jer svatko je zamjenjiv, pa tako i Gelabale, iako se radi o jednom od dvojice najboljih igrača momčadi u prvom dijelu sezone. Najbolji je, pak, Bracey Wright, a kako Ilievski i Šuput opravdavaju očekivanja, ukupni dojam je da su ove sezone u Cedeviti pogodili sa strancima.

Pogotovo je veliki plus Šuput, koji sa svojih 35 godina sjajno nosi veliki teret time što je jedina “četvorka” u momčadi. Kao i što je za Cedevitu neprocjenjivo iskustvo Ilievskog, kojem je trebalo vremena da uhvati formu, ali posljednjih tjedana pokazuje zbog čega je proteklih 12 godina igrao u najvećim europskim klubovima...

Linker
24. rujan 2024 21:21