Goran Mehkek / CROPIX
CEDEVITA BRANI NASLOV

Final four Kupa Krešimira Ćosića u Vukovaru: ‘Za nas je ovo više od sporta’

U srijedu je na rasporedu polufinale (Cedevita - Kvarner u 18, Cibona - Zadar u 20.15), a finale je u četvrtak u 18.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 11. veljača 2015. 19:29

Sve što vrijedi u hrvatskoj klupskoj košarci sljedeći tjedan preselit će se u Vukovar i Borovo. U gradu heroju će se u srijedu i četvrtak održati završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Cedevita, Zadar, Cibona i Kvarner 2010. nadmetat će se za trofej.

- Za Vukovar je ovo više od sporta - kazao je predsjednik KK Borovo i dožupan Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Ćurčić.

- Vukovarci s nestrpljenjem očekuju jedan od najvećih sportskih događaja u proteklih 30-ak godina, a konačni cilj nam je od nekadašnjeg radničkog naselja Borovo koji je dio Vukovara, u budućnosti napraviti sportsko naselje. Najave dolaska stižu iz cijele Slavonije, siguran sam da će oba dana dvorana biti puna, oko 3000 gledatelja. Slavonci su dobri domaćini, pozivam vas da zajedno uživamo u prirodnim ljepotama našeg kraja, delicijama i, naravno, vinu.

Bogata povijest

Branitelj naslova Cedevita je i ove godine ponudila najbolje uvjete za organizaciju Final Foura, a mnogima je srce zaigralo kada su čuli da je plan igrati u Vukovaru. Zagrepčani su na istom mjestu lani odigrali utakmicu A-1 lige za prvaka protiv Alkara, a iz zahvalnosti prema klubu u Vukovaru je osnovana Udruga navijača KK Cedevita čiji kum je Matej Mamić.

U srijedu je na rasporedu polufinale (Cedevita - Kvarner u 18, Cibona - Zadar u 20.15), a finale je u četvrtak u 18.

- Na otvaranju dvorane igrao je Zadar, u finalu Kupa bivše države 1981. godine Cibona je pobijedila Bosnu, Cedevita i Alkar su kod nas igrali prvenstvenu utakmicu, a poveznica s Kvarnerom je što je Primorsko-goranska županija obnovila našu dvoranu u Borovu. Inače, košarkaška tradicija u Vukovaru i Borovu traje od 1939. godine i prvog neslužbenog prvenstva bivše države - istaknuo je Ćurčić.

Cedevitin predsjednik Mladen Veber pričao je o ponosu što će njegov klub završnicu Kupa Krešimira Ćosića organizirati u Vukovaru,

- Sretan sam jer Vukovar zaslužuje da mu se ne dolazi samo na obljetnice. Lanjska utakmica protiv Alkara potaknula nas je da Final Four dovedemo u Vukovar i razveselimo navijače i poklonike košarke u gradu koji ima košarkašku i sportsku tradiciju.

Popularizacija

Glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić naglasio je da nije bilo dvojbi o tome tko će organizirati nakon što su čuli prijedlog da se igra u Vukovaru.

- Ponudu smo objeručke prihvatili jer je posebna. HKS se uvijek zalaže za popularizaciju košarke, za što više događaja u manjim sredinama kako bi iz prvog reda mogli vidjeti naše najbolje igrače i klubove. Sjajno je i što u natjecateljskom smislu imamo neutralan teren. Kup je važan i jer nosi ime člana Kuće slavnih, podsjeća mlađe što je, i tko, bio Krešo. Uvijek volim naglasiti da je Krešo bio više od košarkaša. Svi koji su ga poznavali kažu da su bili privilegirani jer su se družili s njim.

Ulaznice za svaki dan koštaju po 20 kuna, a prodaju se u sustavu eventima, objektima Tisak Medije te Petrolovim crpkama u Slavoniji. Kompletan prihod iskoristit će se za unapređenje košarke u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Linker
22. rujan 2024 10:22