AP
NBA RAZMJENE

Fernandez u Mavericksima

U najvećoj, trostrukoj razmjeni, zbog koje je najbolji sveučilišni košarkaš prošle sezone Fredette čekao dva i pol sata da bi doznao ime svog prvog NBA kluba (Sacramento), sudjelovali su Kingsi, Bucksi i Bobcatsi
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. lipanj 2011. 13:30

Sjajno su pojačanje u noći NBA drafta dobili novopečeni NBA prvaci. Od iduće će sezone njihovu vanjsku liniju ojačati španjolski bek-šuter Rudy Fernandez (26)...

Portland Trail Blazersi nikad nisu cijenili Španjolčev talent i sada su ga se napokon riješili. Dali su ga za 26. pick sinoćnjeg (četvrtak) drafta, nakon čega su Blazersi isti, Jordana Hamiltona, poslali Denver Nuggetsima. Dali su momčadi iz Colorada još i iskusnog razigravača Andrea Millera, sve da bi od Nuggetsa dobili 27-godišnjeg razigravača Raymonda Feltona.

U najvećoj, trostrukoj razmjeni, zbog koje je najbolji sveučilišni košarkaš lige prošle sezone Jimmer Fredette čekao dva i pol sata da bi doznao ime svog prvog NBA kluba (Sacramento), sudjelovali su Kingsi, Milwaukee Bucksi i Charlotte Bobcatsi.

Sacramento je, uz Fredettea, dobio i odlično 31-godišnje nisko krilo Johna Salmonsa iz Milwaukee Bucksa, kojima je prepustio slovenskog razigravača Benu Udriha. Bucksi su također fantastično pojačanje dobili u 33-godišnjem beku Stephenu Jacksonu, kao i pravo na 19. odabir drafta (Tobias Harris) te razigravača Shauna Livingstona.

Konačno, Charlotte Bobcatsi, klub u vlasništvu Michaela Jordana, dobili su pravo na sedmi izbor drafta, 18-godišnjeg Kongoanca iz španjolske Fuenlabrade Bismacka Biyomba, te krilnog igrača Milwaukeeja Coreyja Maggettea.

Bek San Antonio Spursa George Hill završio je u Indiana Pacersima za dva sinoćnja i jedan bivši izbor na draftu. Spursi su tako dobili 20-godišnje nisko krilo Kawhija Leonarda (15. izbor), 18-godišnje latvijsko nisko krilo Davisa Bertansa te pravo na slovenskog centra Barcelone Erazema Lorbeka, koji j izabran kao 46. odabir na draftu 2005. godine.

Linker
29. rujan 2024 09:33