AFP
EUROLIGA

Efes dobio, Šarić slab

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 04. prosinac 2014. 23:52

Nakon što je Limoges skinuo Unicaju, a ALBA pala u Tel Avivu, zakuhala se borba za Top 16 u Cedevitinoj skupini B Eurolige. I to u večeri s puno neizvjesnosti, šest utakmica 8. kola odlučivanih u završnicama...

Limogesu je drugu euroligašku pobjedu sezone donio Jamar Smith sa 16 od svojih 18 poena u drugom poluvrmenu. Pogodio je Smith dvije trice u završnici, a na drugoj strani je promašivao Ryan Toolson.

Maccabi je, pak, u četvrtak dugo živio od inspiracije Devina Smitha koji cijelu utakmicu nije dopuštao da se ALBA odlijepi i dođe do pobjede kojom bi praktički osigurala drugi krug. Sve je prelomljeno u posljednjih pet minuta kad je Maccabi napravio seriju 19-6 u kojoj je Jeremy Pargo ubacio osam od svojih devet poena. Kad je bilo najvažnije. Dobri su bili Hrvati u redovima gostiju, obojica dvoznamenkasti - Marko Banić sa 12 poena, po dva skoka i asista za 15 minuta, a Leon Radošević sa 10 poena i četiri skoka za 21 minutu.

"Metak" je u Nižnjem Novgorodu izbjegao i Real Madrid. A pitanje je bi li do toga došlo da se pet minuta prije kraja nije ozlijedio Taylor Rochestie. Kad je najbolji domaći igrač sjeo na klupu, Real Madrid je preko Rudyja Fernandeza i Sergia Rodrigueza napravio 8-0 za prednost od pet poena na ulazu u posljednje tri minute, a u završnih 30 sekundi je posao zaključio Sergio Llull sa šest od šest bacanja.

Najbolji igrač Eurolige za studeni, naš Dario Šarić u Kaunasu nije mogao pogoditi "ni jezero" (2-13 iz igre), ali Efes je ipak prilično lako svladao Žalgiris. Uz prilično dobru igru hrvatskog reprezentativca Didija Drapera koji je sa 14 poena te po tri skoka i asista odlično dirigirao igrom momčadi Dušana Ivkovića. Šarić je za 30 minuta, uz četiri poena upisao osam skokova i dvije asistencije.

Najuvjerljiviju pobjedu je u četvrtak ostvario Fenerbahče koji je protiv Panathinaikosa i matematički potvrdio plasman u Top 16. Luka Žorić je u razbijanju gostiju iz Atene sudjelovao 11 i pol minuta te ubacio šest poena, uz tri skoka.

Linker
22. rujan 2024 07:39