Ronald Goršić/CROPIX
ČUDO OD UTAKMICE

Draženov dom nitko nije napustio nezadovoljan: 'Dobili smo veliku momčad!'

Igrali smo čvrsto i borbeno, ponašali se na terenu kao prava momčad. Teško je igrati 50 minuta, ali u nijednoj se sekundi nismo predali - rekao je Gelabale
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. studeni 2012. 10:24

Rijetke, zaista su rijetke utakmice nakon kojih se i pobjednici i poraženi uspiju složiti...

- Bila je to stvarno sjajna utakmica - rekao je Marko Popović.

- Svi koji su gledali ovu utakmicu, mogli su uživati - dodao je njegov trener Joan Plaza, negdašnji Maljkovićev pomoćnik.

- Moje geslo je da je utakmica fešta u kojoj moraš dati sve. I zato bih čestitao igračima i da smo izgubili - istaknuo je Božo Maljković.

Dakako, u Cedeviti su bili sretni, dok je raspoloženje u Žalgirisu bilo daleko lošije. Makar Popović i Plaza nisu izgledali kao da je pred njima noć u kojoj će 'rezati žile'...

- Mogli smo pobjedom osigurati Top 16, sad nam predstoji težak posao - oprezan je Popović.

Konačno je nešto o mogućnosti plasmana u drugi krug rekao i trener Cedevite.

- Nikad nisam volio matematiku, u školi mi stvarno nije išla, ali toliko znam računati. Ako dobijemo u Milanu, nešto se otvara... Dobili smo veliku momčad. I nisu oni veliki zbog toga što su napravili do sada, već i zbog onoga što slijedi. Vidjeli ste kako igraju. Izuzetno disciplinirano u sjajno postavljenom sustavu - opet je Maljković komplimentirao protivniku.

Nabrajao je trener junake...

- Šuput je otvorio i ukupno odigrao briljantno, nadovezali su se Wright i Green, Andrić je skupio puno skokova, Ilievski pogodio četiri trice, a najbolji je bio Mickael Gelabale.

Pa kad trener tako kaže, red je da junaku damo riječ.

- Igrali smo čvrsto i borbeno, ponašali se na terenu kao prava momčad. Teško je igrati 50 minuta, ali u nijednoj se sekundi nismo predali.

Cedevita je definitivno odigrala najbolju utakmicu sezone. Prije svega napadački, a Božo Maljković može biti zadovoljan i obranom jer je na drugoj strani stajala izuzetno talentirana momčad. Žalgiris može zabiti 'koliko treba', no, Cedevita je ovog puta mogla zabiti više.

- Imamo mi još puno unutrašnjih rezervi - dodao je trener.

- Ali ako smo se uspjeli fizički nositi s jednom takvom momčadi, onda moram biti zadovoljan. Na utakmicama se uvijek pokazuje rad na treninzima, a mi čekamo kad će biti još više vremena za rad.

Linker
24. rujan 2024 17:30