Nenad Dugi / CROPIX
ČUDNA SITUACIJA

Dario Šarić želi odigrati još jednu sezonu u Hrvatskoj, ali nitko ga ne želi osim Splita!

'Posudba je moja ideja, koju su svi podržali. A razlog je jednostavan, ne želim da mi se još jednom dogodi ovo što mi se dogodilo u Zagrebu, da ne igram'
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 22. kolovoz 2012. 19:06

Igrač od milijun dolara s pokvarenim mobitelom! Čujnost gotovo nikakva, i tako danima, ali ne brine to njega previše. Darija Šarića, briljantnog mladog košarkaškog genija, kojeg ovih dana mediji razvlače na sve strane.

Gdje si danas bio, Dario?, vičem u telefonsku slušalicu.

- Ne morate vi vikati, ja ću, ja vas čujem dobro, ali vi mene ne. Zvat ću vas s drugog telefona kad završim.

Dario je najbolji junior Europe i kao takav zanimljiv mnogima. U Zagrebu je bio tri godine i baš kada je postao punoljetan - spakirao torbe i otišao. Pardon, želi otići. Zašto?

- Zato što ne želim više igrati u A-1 ligi, zato što je Zagreb ispao iz ABA lige, to je jedini razlog. I nema drugog. Da su ostali u regionalnoj ligi, ja bih sigurno ostao, pogotovo sada kada je došao trener Jusup, kojega moja obitelj i ja jako cijenimo.

Što je s odlaskom u Bilbao?

- Bilbao je bila opcija koju su nam menadžeri pronašli, čini mi se dobrom za mene.

Zašto onda te priče oko posudbe? Je li to zato što se ne osjećate sposobnim za taj izazov već sada?

- Posudba je moja ideja, koju su svi podržali. A razlog je jednostavan, ne želim da mi se još jednom dogodi ovo što mi se dogodilo u Zagrebu, da ne igram. Trener se nije baš najjasnije izrazio...

Dobro, gdje biste, onako iskreno, pustimo sada ugovore, zapravo voljeli igrati?

- U Zagrebu, da je u ABA ligi. U svakom slučaju, volio bih još godinu dana ostati u Hrvatskoj. U Ciboni onda, oni su i poslali ponudu Zagrebu da se dogovore, u Trnskom su odbili.

Znate što je stajalo u ponudi?

- Ne, stvarno ne znam.

Svi ga odbili osim Splita!

Dario Šarić ponuđen je svim hrvatskim regionalnim ligašima. Odnosno, ponuđen im je na posudbu od godinu dana. I, što zvuči prilično neobično, tri od četiri odbila su tu opciju. Cedevita i Cibona ne žele "razvijati tuđe igrače", dok Zadar jednostavno nije zainteresiran. Samo je Split poslao poruku, "ako nema gdje igrati, Šariću su vrata Gripa otvorena".

U cijeloj toj priči je zanimljivo da su Cedevita i Cibona na Šarićevu poziciju ovo ljeto dovele 35-godišnjeg Predraga Šuputa, odnosno Marka Jagodića Kuridžu (25), koji je prošle godine igrao u - Čapljini. Jer su Srbi valjda bolji od najtalentiranijeg hrvatskog košarkaša...

Zapravo je sigurno samo to da Šarić neće igrati za klub u kojem je proveo posljednje tri sezone (Zagreb), kao ni za onaj s kojim je ovo ljeto potpisao petogodišnji ugovor (Bilbao). Ali nije nemoguće da ipak završi u Španjolskoj, gdje bi ga na posudbu uzeo Estudiantes koji je ljetos preuzeo dugogodišnji trener Bilbaa Txus Vidoreta.

Linker
24. rujan 2024 22:29