Igor Soban / CROPIX
HRVAT U PACERSIMA

Damjan Rudež o prilici života u NBA-u: 'Uživam u svakom trenutku, svakoj sekundi'

Trener Indiane Frank Vogel nazvao ga je "profesionalnim šuterom". Od Rudeža se očekuje da popravi efikasnost s vanjskih pozicija koja je nedostajala Pacersima
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. listopad 2014. 16:03

I novinari koji prate Indiana Pacerse primijetili su zarazni osmijeh Damjana Rudeža koji ga krasi otkako je ispunio životni san i potpisao ugovor s NBA klubom, a nije mu ga pokvario niti neuspjeh reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

- Uživam u svakom trenutku, svakoj sekundi. Cijeli život sam sanjao odlazak u NBA i predamnom je životna prilika koji planiram iskoristiti, izjavio je Rudež američkim kolegama koji su okupirali Pacerse tijekom dana posvećenog novinarima.

Rudež je oduvijek slovio kao igrač koji voli trenirati i ne smeta mu žestoki ritam koji je trademark svakog trening-kampa u NBA-u.

- Trudim se što prije pohvatati konce, upiti detalje koji se razlikuju od europske košarke. Na početku smo trenirali dvaput dnevno, ali to mi nije bio nikakav problem.

Trener Indiane Frank Vogel nazvao ga je “profesionalnim šuterom”. Od Rudeža se očekuje da popravi efikasnost s vanjskih pozicija koja je nedostajala Pacersima.

- Zasad sam igrao na poziciji niskog krila na kojem sam proveo cijelu karijeru, ali znam da će me koristiti i kao ‘fake four’ (lažna četvorka, na krilnom centru) kako bih raširio reket.

Američki novinari Rudeža etiketiraju i kao zabavnu osobu. Svidjelo im se Rudežovo priznanje da se tijekom Svjetskog prvenstva u Španjolskoj zafrkavao s Argentincem Luisom Scolom kako će tražiti da mu u svlačionici daju susjedni ormarić kako bi što prije pokupio njegovu pamet.

- Bez sumnje će mi njegovi savjeti i iskustvo. Svaki dan pokušavam naučiti nešto od Luisa. Puno mi pomaže oko detalja koji su važni kako bih se što brže i bolje prilagodio.

Rudež im se svidio i kao ljubitelj NBA i pop-kulture, a pitali su ga i u utjecaju Amerike na život u Hrvatskoj.

- Internetska stranica Grantland mi je omiljeno štivo, ponajviše tekstovi Zacha Lowa i Billa Simmonsa. Hrvatska je mala zemlja i uvijek smo se okretali sadržajima izvana. Američke serije i sport su često na repertoaru, a meni su omiljene bile ‘Wire’ (Žica) i Sopranosi.

Linker
19. rujan 2024 00:53