Vladimir Dugandzic / CROPIX
ZAVRŠNICA ABA LIGE

Dalmatinci će u Zadru odlučivati o ostanku u ligi, Cedevita se nada čudu!

Cedevita može biti četvrta ako pobijedi u obje preostale utakmice, ali i najmanje dva od tri kluba koji su ispred nje moraju izgubiti oba svoja ogleda
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 14. ožujak 2013. 17:10

Je li Aco Petrović prerano dao ostavku na mjesto trenera Cedevite? Ili možda prekasno?

Pitanje se nameće nakon što je Cedevita košem Wrighta u posljednjoj sekundi protiv Krke prekinula niz od tri regionalna poraza i, u teoriji, još uvijek ima izgleda izboriti Final Four ABA lige i preko njega igranje u Euroligi sljedeće sezone.

Trezveni pogled u svijet regionalne košarke sugerirat će sportskom zanesenjaku da je nemoguć rasplet u kojem će posljednja dva kola skrenuti u Cedevitinom smjeru, ali odavno se naučilo da sport nerijetko ispriča neke od najnevjerojatnijih priča. Dakle, Cedevita može biti četvrta ako pobijedi u obje preostale utakmice, ali i najmanje dva od tri kluba koji su ispred nje moraju izgubiti oba svoja ogleda. Kvaliteta i raspored izdvajaju Partizan, a u krug Cedevitinih “spasitelja” guraju Radnički (gostuje u Splitu, dočekuje C. zvezdu) i Budućnost (kod C. zvezde pa ugošćuje Olimpiju).

Živi bili pa vidjeli...

Hrvatski klubovi ugroženiji su u borbi za ostanak, odnosno izbjegavanje posljednjeg mjesta koje ih onemogućava da se “igraju po Jadranu”. Osim ako niste Szolnoki kojem trogodišnji ugovor koji masno plaća jamči sudjelovanje u ligi, čak i ako završi na 14. mjestu. ABA liga se odavno prilagodila uvjetima na tržištu pa u tom slučaju nitko neće ispasti.

Splitu je najteže

Od četverca zakovanoga za začelje Zadar je najveći gospodar vlastite sudbine jer igra protiv izravnih suparnika, kod Szolnokija i sa Splitom, koje je pobijedio u prvom dijelu natjecanja. Ostale međusobne utakmice su odigrane, a budu li odlučivali izravni omjeri, u najlošijoj situaciji je Split.

Na Gripama su u minusu sa svim suparnicima. S Mađarima imaju 0-2, sa Širokim 1-1 uz koš-razliku -32, a u Splitu su izgubili i od Zadra (-3). Puno toga vodi prema tome da će se 23. ožujka u Višnjiku igrati finale “play-outa”, Zadar protiv Splita.

Tko preživi, pričat će...

Linker
23. rujan 2024 03:33