AFP
NE MIRE SE S PORAZOM

Ciparski mediji optužuju: Utakmica između Hrvatske i Cipra je namještena!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2012. 19:07

Utakmica između Hrvatske i Cipra u Makarskoj je namještena! Tako barem prenose neki ciparski mediji koji govore kako je velik broj uplata izvršen na spomenutu utakmicu u kojoj su izabranici Jasmina Repeše lakoćom razbili goste sa visokih 55 koševa razlike (93-38).

Ciparski mediji pišu kako su kladionice tog dana primile visoke uplate na pobjedu Hrvatske s više od 50 koševa prednosti. Cipranima je sumnjivo to što je Hrvatska u trećoj četvrtini vodila 'samo' 30 koševa razlike, da bi u posljednoj četvrtini ubacila u brzinu više i tako probila 'magičnu' granicu od 50 koševa što je u konačnici išlo na ruku svima onima koji su na svojim listićima imali 50+ u korist Hrvatske, prenosi talkbasket.net.

Neki sumnjaju u namještanje ukazujući na veliku razliku u kvaliteti dviju reprezentacija, koja se pokazala i u drugoj odigranoj utakmici u Nikosiji. Hrvatska je tada pobijedila sa 'samo' 49 koševa razlike iako je u zadnjoj četvrtini napravila još veću seriju nego u prvoj utakmici (33-2).

Kapetan ciparske reprezentacije, Panagiotis Trisokkas odgovorio je na optužbe tamošnjih medija:

- Previše se razgovora vodi na tu temu. Želim rasčistiti samo jedno - nitko od naših igrača nije se kladio na tu utakmicu, to svima mora biti jasno. Ako mislite da lažem, možete provjeriti sve račune svih igrača i vidjet ćete da to je tako. Tražim od Saveza da provede istragu i ako pokaže da je netko kršio pravila neka bude izbačen iz momčadi, kratko je kazao kapetan.

Valja napomenuti kako je Hrvatska kvalifikacije završila s osam pobjeda iz ukupno osam odigranih utakmica, dok je s druge strane Cipar upisao osam poraza.

Linker
24. rujan 2024 03:26