Aleš Fevžer/CROPIX
REPREZETATIVAC U SAVSKOJ

Ciboni stiže veliko pojačanje: Damir Markota bi danas trebao potpisati za Vukove

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. listopad 2014. 12:27

Cibona bi već od ponedjeljka i utakmice četvrtog kola ABA lige trebala biti pojačana. Naime, očekuje se da tijekom četvrtka ugovor s Vukovima potpiše Damir Markota, hrvatski reprezentativac, s kojim su čelnici Vukova pregovarali tijekom srijede i, kako se može doznati, načelno sve dogovorili.

Markoti, iskusnom 28-godišnjaku, bio bi ovo treći dolazak u Cibonu.

Prvi je bio onaj kad je Markota, kao talentirani klinac, stigao među Vukove iz Švedske, a od tada datira i njegov prepoznatljiv nadimak u košarkaškom svijetu - Šveđo. Markota se iz Cibone plasirao i u NBA ligu, no, tamo se nije dugo zadržao, da bi se u Cibonu, nakon niza europskih klubova, vratio 2009. godine, no, nije započeo tu sezonu. Naime, nije se pojavio na odlasku momčadi za pripremni turnir u St. Peterburg, a Velimir Perasović tada ga je odstranio iz momčadi. Ili se to dogodilo i prije tog odlaska, pa je Markota već mislio da je izbačen...

Međutim, Cibona je aljkavo pristupila tom raskidu ugovora, nije u roku platila tri dogovorene plaće, pa je Markota mogao Cibonu zatužiti za cijelu sezonu, a taj je dug prenio i na FIBA-u te je on bio jedan od one četvorice igrača, koji je ljetos držao Cibonu u blokadi.

No, kako su čelnici Vukova uspjeli s Markotom ispregovarati skidanje blokade početkom rujna, tako su sada na dobrom putu dogovora angažmana za ovu sezonu.

Markota je lani zaključio ugovor sa španjolskim Bilbaom, ovo je ljeto imao nekoliko opcija, ali su sve izjalovile, bio je s reprezentacijom na SP i u Zagrebu je čekao novu ponudu. Ona je stigla od Vukova.

- Bilo smo vrlo transparentni i konkretni u pregovorima, Markoti smo objasnili koliko možemo platiti njegove usluge - kaže Aco Petrović, predsjednik Cibone, koji ne želi obećavati nemoguće kao njegovi prethodnici.

Linker
21. rujan 2024 16:28