Marko Todorov / CROPIX
HRVATI USPJEŠNI

Ciboni igra živaca protiv Szolnokija, Cedevita proigrala u Makedoniji!

Aco Petrović, predsjednik kluba, utakmicu je počeo gledai u loži, a završio je na ogradi u gledalištu. Vikao je na suce, bodrio Cibonine igrače, dijelio savjete
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. studeni 2014. 20:01

U utakmici na sto poena, koja se odlučivala teškim šutovima i mirnoći s crte za slobodna bacanja, Cibona je svladala Szolnoki sa 96:92 i tako upisala drugu pobjedu u šestom kolu ABA lige.

Slaven Rimac je između gostovanja kod Budućnosti i domaćinstva Szolnokiju izmiješao kartne u svojoj momčadi . Devon Van Oostrum ne samo da je ispao je iz rotacije, nego je izletio i iz momčadi, a među 12 se našao Nik Slavica. Usto, Rimac je i prvi puta ove sezone promijenio pčetnu postavu, pa su tako svoje mjesto od prvog podbacivanja dobili Filip Krušlin umjesto Ivana Siriščevića i Damir Markota umjesto Marka Jagodića-Kuridže.

Međutim, nešto je drugo bilo posve drukčije od početka utakmica, a to je pristup Jerela Blassingamea. Američki je play tako za uvodne četiri i pol minute postigao 11 poena i odveo je Vukove na 14:6. Cibona je, barem u tim stratnim minutama izgledala kao momčad koja je izgledala drukčije od svog skora na ljestvici.

Kad se Blassingameu priključio i Marin Rozić, Cibona je otišla na 19:8 u osmoj minuti.

Ipak, Dragan Aleksić, trener mađarske momčadi vrlo je brzo dostigao Vukove. Zasluga je to uvođenja Lazerica Jonesa na palyu, ali i Stefana Sinoveca, glavnog kreatora igre gostiju. Njih su dvojica preuzeli uzde u napadu gosta, vjesšto su pick igrom izluđivali Ciboninu obranu, a usput su Mađari često bili u zonskoj obrani, koja je umrtvila napade Vukova, kao što je, uostalom, učinio i umor Jerela Blassingamea.

Szolnoki je prvi puta poveo u 18. minuti (39:40), a sa 43:45 se iz prizme domaćina i otišlo na veliki odmor.

Cibona je, međutim, početak nastavka otvorila s malo agresivnijom obranom, a ritam je davao Marin Rozić s dvije ukradene lopte. Tome se pridodala minijatura s tricom o koš-faulom Marka Jagodića-Kuriđe, trica Siriščevića i ulaz, kao i trica Damira Markote, uz zakucavanje iz kontre i Cibona je povela sa 62:55 u 28. minuti. No, Szolnoki se vrlo brzo vratio, Markota je bio neoprezan u obrani, a Blassingame je zaradio tehničku nakon sumnjivog faula Lalića na Jonesu. U zadnjih deset minuta momčadi su otišle poravnate (64:64).

Damir Markota je pronašao energiju na otvranje posljednje dionice za skok u napadu i poen, tricu, ali i asist za Krušlinov ulaz koji je ovaj pretvorio u dva pogođena penala, pa su Vukovi nakon na mneje od osam minuta do sirene imali 71:64. Moglo je biti i više, jer je David Vojvoda prve poene za Mađare, svoju tricu, zabio nakon tri i pol minute igre u četvrtoj dionici.

Kad je Jerel Blassingame pogodio tricu za 80:72 na manje od četiri minute do konca, činilo se da će biti dovoljno, još više kad je Blassingame isto ponovio na ulazu u posljednju minutu za 91:84. Međutim, Vukovi su odmah primili tricu Marka Barkića, pa je Milija Vojinović sudio Marinu Roziću faul u bloku, a Lazeric Jones je stavio tricu za 91:90 na 26 sekundi do sirene. Blassingame je bio miran s crte, a svi su u Draženovoj dvorani odahnuli kad je David Vojvoda 95:92 na devet sekundi do konca nagazio aut i time je pobjeda ostala u Zagrebu.

Aco Petrović, predsjednik kluba, utakmicu je počeo gledai u loži, a završio je na ogradi u gledalištu. Vikao je na suce, bodrio Cibonine igrače, dijelio savjete. Ova je svima pod Tornjem bila silno važna...

Najzaslužniji za drugu pobjedu Cibone ove sezone bio je Jerel Blassingame sa 26 koševa, Damir Markota i Marko Jagodić-Kuridža su dodali po 14, dok su David Vojvoda i Lazeric Jones ubacili po 22 za Szolnoki.

Cedevita uvjerljiva u Makedoniji!

Košarkaši Cedevite ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu u regionalnoj ABA ligi svladavši kao gosti MZT iz Skoplja sa 76-61 (14-19, 20-14, 19-16, 23-12).

Miro Bilan sa 15 i Luka Babić sa 13 koševa predvodili su Cedevitu, dok je Marko Simonovski ubacio 12 poena za MZT.

Nakon šest kola Cedevita ima četiri pobjede i dva poraza, a MZT dvije pobjede i četiri poraza.

Linker
22. rujan 2024 00:42